Ik ben een cloud-fanaat. USB sticks gaan verdwijnen (sterker gezegd, ik raak ze vanzelf kwijt of ze crashen) en cloud services zijn de toekomst. En ze bieden steeds meer ruimte. Nu is er Copy die 15 GigaByte aanbied. Een review.

Groeien

Ik begon ooit met Dropbox, misschien wel de meest bekende cloud service. Ik vond het ideaal dat ik via apps op mijn tablet, telefoon, laptop en PC een map kon synchroniseren en zo altijd al mijn bestanden bij me had. Dropbox werkte prima, maar raakte snel vol. Ook omdat ik het gebruikte om foto’s van m’n tablet en telefoon te synchroniseren. Super handig, maar ik zat dan snel aan m’n limiet. Ik heb er toen maar een cloud server bij genomen, Box. Deze is functioneel bijna gelijk aan Dropbox met net wat minder sync- en share-opties. Dat was voor mij niet erg. 10 GigaByte was genoeg voor zakelijke documenten en administratie.

De ruimte die je bij cloud services als Dropbox en Box krijgt begint respectievelijk met 2 GB en gaat tot 10 GB. Dit is uit te breiden als je bereid bent te betalen, maar vaak zijn er acties waarmee je extra ruimte kunt verdienen. Denk aan het uitnodigen van vrienden, erover twitteren of het installeren van apps.

Copy

Copy
Copy: gelukkig simpeler dan het vouwen van een origami zwaantje

Nu wil ik mijn laptop eens grondig opruimen en een back-up maken. Ik heb zo’n 24 GB aan bestanden die ik wil bewaren. En ik kan mijn 32 GB USB stick nergens vinden. Heel erg vervelend, want had ik daar nu wel een back-up van gemaakt? Ik geef het op en ga kijken of ik het in de cloud kwijt kan. Ik gebruik ook Skydrive van Microsoft en Google Drive, maar die bieden mij niet genoeg ruimte. Zo ben ik bij Copy terecht gekomen waar je 15 GB krijgt. Omdat ik via een vriend werd uitgenodigd kregen we ieder nog eens 5 GB extra ruimte. Nodig ik ook mijn vrouw uit, dan heb ik de 25GB waar ik naar op zoek was!

Let op, vaak zijn deze acties tijdelijk, registreer je dus snel!

Weinig beperkingen

Copy
Tip: via de tab ‘Network’ kan je ook de upload- en downloadsnelheid aanpassen!

Natuurlijk ben ik meteen weg van de gigantische ruimte die Copy aanbied. Daarnaast zijn er weinig limieten ten opzichte van andere clouddiensten. Box.net heeft bijvoorbeeld een limiet van 250 MB voor het uploaden van bestanden, dus is deze minder geschikt voor grotere videobestanden. Copy heeft deze restrictie niet. Verder is de desktop tool, net als die van Dropbox en Box.net, simpel en duidelijk. Je hebt een mapje en daar sleep je je bestanden naartoe. Ook als je geen gebruik kunt maken van de desktop app (zoals op je werk of op school) kun je via de website bestanden uploaden of downloaden.

Een geweldige optie die ik zeker ga gebruiken is te vinden onder de interface tab: ‘Show sync prompts for removable storage’. Dat werkt zo: steek je USB stick in je computer en maak zo een automatische back-up. Copy heeft daarnaast apps waarmee je kunt synchroniseren met al je andere mobiele apparaten. Handig wanneer je onderweg bent en even iemand een bestandje wilt versturen. Natuurlijk kan je er voor kiezen om alleen te synchroniseren wanneer je verbonden bent met Wi-Fi.

Copy 2
Sync met USB sticks!

Fair Storage

Wat wel aardig is van Copy, en wat ze naast de ruimte die ze geven onderscheid van de andere cloud services, is dat ze geloven in ‘Fair Storage’. Dat wil zeggen dat, als je files met andere Copy gebruikers deelt, laten we zeggen een map met 12 GB die je deelt met 2 andere gebruikers, dat resulteert in een gedeeld gebruik van 4 GB per gebruiker.

Conclusie

Wow! 265 GB gratis bonus ruimte?

Echt vernieuwend is het niet, maar Copy wint de ‘space race’ van de andere cloud services. Met standaard 15 GB en 5 GB kado per verwijzing heb je potentieel enorm veel ruimte. Copy is zeer aan te bevelen, zeker voor studenten die net zijn begonnen. Nooit meer een USB stick die je bent vergeten of crasht wanneer je een presentatie moet houden. En je kan alle documenten makkelijk (en eerlijk) delen met je studiegenoten.

0 Shares:
8 comments
  1. Hmm, Barracuda Networks. Benieuwd wanneer dit samen gaat werken met de firewall, webfilters en proxies van Barracuda.

  2. Ik heb me gelijk even aangemeld, eens kijken of ik dit makkelijk vind :-) heb net alles naar mijn Driver over gezet.

  3. En met de mobiele app van Cppy kan je ook foto’s syncen! Ideaal, want ik deed dat eerder via dropbox maar die raakte vol…

  4. Hoe krijg ik de Copy app op mijn laptop?
    Heb hem wel op mijn tablet en smartphone.

Comments are closed.

Dit artikel is 14.929 keer gelezen