Android werd gisteren vijf jaar. Damn, wat gaat de tijd snel! Gelukkig gaan de ontwikkelingen sneller…

Er was eens

Vijf jaar geleden zag Android het levenslicht in de vorm van een baksteen-foon van epische proporties; de G1. Ik weet nog goed hoe verliefd Xaviera (mijn vriendin waarmee ik getrouwd ben) op deze witte klont plastic was omdat hij zo makkelijk in haar Douwe Dabbert-knapzak (ook wel handtas) te vinden was. En laten we het niet over de eerste versie van het OS hebben. Want eerlijk is eerlijk; de eerste versie van Android was een lelijk eendje. Gelukkig was het sprookje waar en is het lelijke eendje uitgegroeid tot een mooie zwaan.

 

g1_white_openHTC One Silver

Boven de “voor”-foto en onder de “na”-foto.

 

Android drijft innovatie

Misschien heeft het ermee te maken dat de eerste versie van Android zo onooglijk was. Maar er is geen Operating System geweest dat zoveel innovatie heeft voortgebracht als Android. De hackers en ROM-bakkers op XDA-developers hebben zich vol overgave op het open source OS gestort. Dit heeft geleidt tot een keuze vrijheid waar je niet overheen kunt kijken. Als je het kunt bedenken, dan is het waarschijnlijk mogelijk op Android.

En Android is al lang niet meer voorbehouden aan telefoons. Er zijn televisies, magnetrons, koelkasten, brillen, horloges en ga zo nog maar even door… Als er een evil-robot-revolutie komt waarbij de machines zich tegen ons keren is de kans groot dat Android de kwade genius is.

Revolutionair

Als je de Android-versies door de jaren heen bekijkt is de verandering van het OS niks minder dan revolutionair te noemen. Apple’s iOS was mooier toen het geboren werd, maar heeft zich op een veel gematigder tempo ontwikkeld en is in inmiddels – wees eerlijk…ja ook jij fanboy –  niet meer revolutionair te noemen.Android Apple

Met meer dan een miljard (!) geactiveerde telefoons lijkt Android niet te stuiten. Onze kleine jongen wordt groot en ik kan niet wachten wat de volgende vijf jaar gaan brengen! Wat hoop jij dat Android gaat brengen?

0 Shares:
8 comments
 1. Ik ben niet een vroege gebruiker van Android maar sinds ik de overstap gemaakt heb van Windows Mobile 6.5 wil ik niet meer anders. Heerlijk al die mogelijkheden tot aanpassen!

  1. Dat heb ik ook. Kan ook echt niet meer zonder mijn foon. Heb ook nog even Windows Phone gebruikt, maar kan daar toch niet zo goed aan wennen. Vooral de widgets en custom launchers maken het leven zoveel prettiger…

 2. Ik moet al jaren lachen als mijn iCollega's weer eens een update of een nieuw iSpeeltje hebben.
  vast antwoord is dan "Ja, goed he, dat kon ik 2 jaar geleden ook al op mijn android".

  1. Mag ik van u uit die categorie; het Notification centre? ;-) Altijd leuk als je Applelaars (dat woord klinkt beter dan het eruitziet) kunt pesten. Als ik het maar voor de lol…

 3. Gefeliciteerd Android! En ja, ik ben wel die Apple fanboy, maar ben er van overtuigd dat goede concurrentie alleen maar voor betere producten zorgt. Er valt voor beiden iets te zeggen, Android toepasbaar op alles en iOS gesloten en alleen op Apple.

  Ik heb lang ook en een iPhone 4s en een HTC Sensation gehad. Volgende toestel voor er bij wordt denk ik ook een Android, om om de hoogte te blijven ;)

  1. @JurreK: Ik ben ook niet principieel tegen Apple (zou best nog een keer een iPad willen uitproberen) maar mijn ervaring met de iPod is dat ik te veel zelf wil bedenken hoe dingen werken en dat dat niet zo goed aansluit bij de filosofie van Apple.

   Voordeel daarvan is dan natuurlijk wel weer dat het vaak zonder problemen werkt. (als het werkt). Bij Android kan het ook erg verschillen welk toestel je hebt wat de betreffende maker er voor skin overheen heeft gegooid. Ik ben zelf wel een fan van Sense of anders stock Android of een Cyanogen ROM….

Comments are closed.

Dit artikel is 8.680 keer gelezen