Op een school voor slechtziende kinderen in Japan, staat sinds kort een ‘Hands On Search machine’. Een 3D-printer die werkt op stemcommando’s en die zoekresultaten omzet in 3D-objecten. De machine is onderdeel van het ‘Hands On Search project‘, wat gesponserd wordt door Yahoo! Japan.

Doel van het project is te kijken wat de mogelijkheden zijn om internet – en het zoeken van informatie op internet – tastbaar te maken. Nu is internet vooral zichtbaar en hoorbaar. Maar wat als het ook voelbaar wordt, welke mogelijkheden biedt het internet dan? In onderstaande video zie je het eerste resultaat.

Hoe werkt de Hands On Search machine?

Zodra een kind een zoekwoord naar de machine roept, speurt deze het internet af naar 3D-data van het antwoord. Als deze data er zijn, print de machine een 3D-figuurtje van het antwoord. Onder andere Nissan Motor en Tokyo Sky Tree helpen bij de levering van de data. Zijn er geen gegevens, dan gaat er een bericht naar Yahoo en zullen er oproepjes geplaatst worden om de data alsnog te verzamelen.

Hands On Seacrh project Yahoo Japan

 

Ik kan me voorstellen dat dit zeker helpt om kinderen met een visuele beperking concrete begrippen te leren begrijpen. Dieren, voorwerpen, gebouwen en zelfs personen zijn goed in 3D te printen.

Voor abstracte zaken is het nog lastiger. Maar wie weet vinden ze ooit nog een manier om ‘geluk’ te printen in 3D.

 

Bron: c|net

0 Shares:
Dit artikel is 4.508 keer gelezen