Eindelijk is den klassieker Have you ever been mellow van het happy-hardcoregezelschap Party Animals op Spotify te beluisteren. Dezen ontbeerde nog, ofschoon den telefoonmaatschappij met deze jaren negentig hitplaat ruimschoots adverteerde  in een reklame voor een Spotify-abonnement.  

Vreemde pijp

Party Animals
Het hart van menig luisteraar slaat zeker 180 dreunen per minuut bij het horen van deze klassiekers uit onzen vorigen eeuw in het zogenaamde happy-hardcore genre. Den verheugde liefhebber van de jaren negentig voelde dan ook een gloed van nostalgie toen den reklamespot van telefoonmaatschappij Hi werd vertoond. Helaasch voor den fanaten belette platenmaatschappij Warner/Roadrunner het openbaren van de clip op uw telefoonapparaat.  Zodoende rookte u dan ook enen vreemde pijp.

Technohead-I_Wanna_Be_A_Hippy-Flamman_Abraxas_Radi

Doorn in het oog

Het ontbreken van enen parel als Have you ever Been Mellow in den Spotify-lijst was  enen doorn in het oog van muzikant Jeroen Flamman, den maker van deze plaat. De Amsterdammer, verantwoordelijk voor vele gangmakers, is nog altijd te aanschouwen bij alle grote nineties-fuiven. Toen hij de rechten van zijn nummers terugkreeg, was hij dan ook bijzonder verheugd ende euforisch.

Screenshot_2013-08-04-15-16-54

Jong en oud

Met zijnen overvloedige agenda wil de artiest uiteraard het repertoire van de Party Animals openbaren aan een publiek van jong en oud. Enen nieuwe generatie jongelui op zoek naar schik ende vertier mengt zich  in het feestgedruis, volgens de Amsterdammer. Zijn repliek: “Vijftien jaar oud is wat vooraan staat bij optredens en die doen niet aan cd’s. Denk ook verder dan Nederland. Het gaat niet meer om hebben, maar toegang hebben tot.”

I Wanna be a hippy

Vrolijcke klanken

Wij voelen ons nochtans kwiek en zijn er klaar voor te feesten tot in den diepe nachtelijke uurtjes. Weliswaar met de Spotify-app in aan-stand en voorzien van enen zogenaamde koptelefoon schuiven wij stoelen ende tafel opzij. Den techniek staat voor niets als wij op den vrolijken klanken van Have you ever been Mellow door de huiskamer heen dansen met oma. Na een tijdspanne van een uur zakken wij voldaan in elkaar. Deze ervaring was onbeschrijfelijk, maar onverminderd sensationeel.

0 Shares:
Dit artikel is 5.889 keer gelezen