Een hele flauwe grap van Netherrealm Studios. Op twitter lieten zij ons in de waan dat Spiderman te downloaden zal zijn als nieuw karakter in de populaire Injustice-videogame. Helaas moet onze held zijn kekke spinnenpakje in de kledingkast laten hangen.

Onrechtvaardigheid

Spider-Man

Spiderman, Spiderman, Netherrealm Studio Spiderman. Even leek het er op dat Nederlands populairste superheld zijn rode handschoenen zou aantrekken voor de beat-them-up game Injustice: Gods Among Us. Op Twitter grapte Ed Boon, creative director van Netherrealm, namelijk dat zijn Spidersense aan het tintelen was bij een volgende downloadble karakter voor de Injustice-Game. Een toverwoord als Spidersense is al genoeg als stille hint voor Spidey-kenners. Maar daar vertrouwden ze Boon, die doorbrak met de bekende Mortal Kombat-franchise, toch ietsjepietsje te snel op zijn lieve donkere kijkers.

Screenshot EdBoon Spiderman

Bugs Bunny en Mickey Mouse

Als onze geliefde webspinner inderdaad de ring in zou stappen voor een potje knokken in de Injustice-game zou dat een wonder zijn. Weliswaar nemen in dat spel veel good and bad guys uit de superheldenscene het tegen elkaar op, maar deze leven allemaal in het DC Universe. En datzelfde DC is, net als Netherrealm Studios, in handen van het grote entertainment conglomeraat: Warner Brothers. Spidey daarentegen is het boegbeeld van Marvel Comics, dat van Disney is.

 

Spiderman

Dus een Spidermans webslingerend en -spuitend door Injustice is zo ongeveer hetzelfde als wanneer Bugs Bunny een aambeeld gooit naar Mickey Mouse. Zo’n kruisbestuiving gebeurt dan ook niet zo snel in een videospel.  Zeker niet in een tijd van ontlezing waarin de wegkwijnende comic-industrie noodgedwongen haar oplages juist stimuleert met het uitbrengen van videogames en films.

Tovenares

In plaats van good ol’ Spidey tovert Netherrealm de tovenares Zatanna als downloadable karakter uit haar hoed. Zatanna is wel een bewoonster van het DC Universe en wij kennen haar allemaal nog wel als de magier uit de Smallville televisieserie. Als game-character is ze alleen helemaal niet zo toverachtig bijzonder.

Zatanna

Om haar meer toch pit te geven, zijn haar combo’s en special moves een schaamteloos aftreksel van besturing van vooral Kitana en Ermac uit de eerder uitgebrachte Mortal Kombat 9. Gaap, what else is nieuw. Zij voegt echt niks toe. Dat maakt het verspreiden van een gerucht over het optreden van onze webspinner alleen maar flauwer en flauwer. Hoe leuk was het geweest als onze webspinner een hard-to-get gevechtje had met Catwoman. Of als hij zijn spinrag in de haren van de Joker had uitgesmeerd? Ach ja, voor goede grappen over Ed Boon en Netherrealm Studios is er gelukkig dan nog altijd youtube.

 

spiderman-disney

 

 

0 Shares:
Dit artikel is 4.639 keer gelezen