Gelukkig is het liken van een foto niet strafbaar. Maar je krijgt wel problemen als je een foto ‘liked’ en deelt waarop jijzelf een politiewagen vernielt. Zo gaf een 18-jarige Amerikaan zijn arrestatie cadeau nadat een vriend hem had getagd.

Zwijnenstal

huntington-beach-riot-485x327

Tijdens een surfwedstrijd op het strand in Californië breken rellen uit. Badgasten gooien met chemische toiletten en bekogelen auto’s met stenen. De politie heeft grote moeite ze uit elkaar te houden en zet zelfs traangas in. In deze veldslag besluit de 18-jarige Luis Enrique Rodrigues zijn spuitbus te pakken. Op een politiewagen schrijft hij ‘Fuck the pigs’, waarbij pigs een beledigende vergelijking is tussen een politieagent en een zwijn.

Meest bizarre arrestatie

Smooth-Criminal-640x360

Na deze rel van maar liefts twee uur verspreidt de politie foto’s op facebook bij een online zoekactie.  Met succes, want al snel krijgen zij de nodige tips binnen. De online politiecampagne leidt bijvoorbeeld tot het arresteren van een twintiger die marktkramen vernielde met een skateboard. Ook ontmaskeren de blauwpetten een brandweerman -buiten functie- als vandaal. Toch zijn de skateboarder en brandweer niet de meest bizarre arrestatie in dit rijtje. Dat is die van kladderaar Luis Enrique Rodrigues, want hij reikt nota bene zijn delict op een dienblaadje aan.

Rodriguez1

Superdom

Was Rodrigues misschien zo stoned als een garnaal? Je zou toch denken dat hij zich niet in de kaart laat kijken door de politie. Als een vriend je tagt op een politie-foto op Facebook, dan verwijder je die vermelding toch! Als je zo op het wereldwijde web wilt staan, is dat dom. Maar het wordt ook nog eens superdom wanneer je die foto liked en deelt met je vrienden.

Nee, dan heb je echt niet vooraan gestaan toen de hersenen werden uitgedeeld door onze lieve Heer. Wij wensen Rodrigues dan ook veel inzicht en wijsheid wanneer hij straks voor het hekje van de rechtbank mag verschijnen.

 

0 Shares:
Dit artikel is 2.813 keer gelezen