Als vijftigplusser valt het niet mee zonder baan te komen zitten. Ervaring plenty. Ondernemend genoeg. Zin en werklust in overvloed. Nog een hele tijd te gaan. Motivatie ten over. Zo ben ik ook zoekende naar ‘iets’.

Gedwongen online

Als je zoekt naar werk of ‘iets’ kun je echt niet meer om internet heen. Alleen is het erg moeilijk je weg erin te vinden. De vacaturesites vliegen me om de oren als ik zoek naar passend werk voor een buurman van 61. En ok, ik ben toch bezig, dus ook even voor de eega van een collega, en een vriendin kan ook wel een baan gebruiken. De mogelijkheden voelen als de overbekende bomen door het bos niet zien. De parel in de oesters zoeken, om eens een variant op de bomen te gebruiken.

Starten

Ik begin dus maar met een tweet voor buurman en na een paar dagen krijg ik een hele goede tip: debroekriem.nl is er speciaal om als werkzoekende je netwerk te vergroten. Ha, dat lijkt qua positiviteit erg op hoezoanders.nl . Deze site biedt steun aan jongeren en jong volwassenen met een niet zichtbaar weeffoutje, bij wie ik me wel  wil aansluiten voor vrijwillig werk. De link van de Broekriem stuur ik in ieder geval door naar mijn kennissen.

Speld in hooiberg

Via ervarenjaren.nl – een uitzendbureau voor de gevorderde leeftijd, zeg maar – kom ik op onnavolgbare wijze terecht op algemene uitzendbureauvacatures. Maar dat heb ik niet meteen door. De hoeveelheid vacatures doet me toch even loeren naar de adresbalk. Ok, niet helemaal de doelgroep. De doelgroep 50+ is toch echt anders dan de algemene beroepsbevolking. Dit is voor mij een ‘dode’ link en terug naar Ervaren Jaren. Daar staat alleen een parttime baan voor buurman. Dat is niet wat hij zoekt. Er is helaas geen account aan te maken, dus dat wordt elke dag speuren. Misser.

Reis

Nog niet zo lang geleden had ik een gesprek met Jan van der Sluis van “De Reizende Ontmoeting” in Leiden. Een mooi initiatief dat navolging verdient in den lande. Zijn doel: mensen met initiatieven bij elkaar te brengen, te laten netwerken en mogelijk samen ondernemer te worden. Ook voor 50-plussers. In de ware zin van het woord te ont-moeten! Eenzaamheid doorbreken en hup handen uit de mouwen! Samen je dromen waarmaken. Van der Sluis heeft een blog met zijn ‘reis’ , een Twitter account en een LinkedIn-group, maar hij heeft nog geen site, en het is nog niet landelijk. Wie weet kan jij in jouw woonplaats zijn initiatief opvolgen? Vrijblijvende tip maar niets voor buurman, ben ik bang.

Ik ruik kansen

Een eindje in het wilde weg surfen is niet mijn ding. De tijd vliegt en ik wil er structuur in aanbrengen. Dan maar accounts aanmaken en natuurlijk zit ik weer regelmatig in de knoop. Waar valt dit beroep onder, waar valt dat beroep onder? De eerste nieuwe vacatures kwamen vanochtend al binnen. Ik lijk wel een uitzendbureau in mijn eentje. Maar a la, het doel heiligt de middelen. Oftewel dromen komen niet vanzelf uit.

Verzuchting

De hoeveelheid tijd die ik nu al kwijt ben aan het helpen van mijn medemens doet mij verzuchten. Verdorie, ik heb een nieuwe baan: die van online hulp aan werkelozen! Je kunt er een dagtaak van maken tegenwoordig.

Heb jij gouden tips of ervaringen als óf voor 50-plussers, kom maar op!

0 Shares:
8 comments
 1. Het is helemaal waar ken het gevoel heb er ook een linked in groep van gemaakt zet je stuk daar ook in

 2. Hi Mindel,

  Maak je naast de vacature-sites ook gebruik van monitoring tools om social media te doorzoeken? Dat kan best effectief zijn omdat je bijvoorbeeld met Hootsuite, op meerde zoektermen kan zoeken die zich binnen één Tweet bevinden. Bijvoorbeeld 'Gezocht + Communicatie + Zorg'. Op die manier krijg je hele relevante vacatures die in de afgelopen paar uur geplaatst zijn op Twitter. Echt de moeite waard om in korte tijd alles voorbij te zien komen.

  En kijk ook eens op re.vu. Op die website kan je van jouw CV een Infographic maken. Niet heel praktisch maar ziet er wel gaaf uit!

  Succes met de zoektocht!

  Groetjes,

  Gijs

Comments are closed.

Dit artikel is 5.060 keer gelezen