De Iphone 5s is sneller en presteert grafisch beter dankzij een 64-bits processor. Tenminste, als hardnekkige geruchten waar zijn. Of het klopt zien wij als de smartphone dit najaar de markt op gaat.

Hebbedingetje

Ingevoerde bronnen zeggen dat fabrikant Apple momenteel een 64-bit processor aan het testen is voor de 5s. Komt deze zogenaamde A7-chip in het nieuwe model terecht, dan is deze maar liefst 31% sneller dan de nu populaire 32-bit Iphone 5. Zo stuurt de telefoon meer geheugen aan en presteert beter bij meer-eisende grafische software. Uiteraard is dat een aanslag op de batterijen die er in dit verhaal niet zuiniger op worden.
Apple-A7

Champagne

De geruchten dat de A7-chip in de nieuwste Iphone komt, volgen op uitspraken tien dagen terug van de goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo. Als insider en autoriteit op gebied van Iphone-voorspellingen claimde hij dat de nieuwe Iphone 5s maar liefst 128 Gb op kan slaan. Voor de customizers onder ons had hij ook goed nieuws: de nieuwe Iphone zou ook in het rood en champagne-goud verkrijgbaar zijn.

Columbus Apple

iOs 7

Zeker is wel dat de Iphone 5s op het iOS 7 besturingssysteem gaat draaien. Het moet een software-verbetering zijn op iOS 6, na vele klachten over het mislukte navigatie-programma Apple maps. Deze virtuele reisgids moest concurreren met Google maps, maar stuurde uiteindelijk gebruikers de berm in. Qua graphics vergt het nieuwe systeem wel wat, want bij beweging zwemt de wallpaper onder de icons door in een 3D-effect.

Resumerend, zou je denken dat het grafisch geavanceerde iOS 7 schreeuwt om de nieuwe 64 bit chip. Maar nog niks is zeker. Wij gaan het dus zien als de Iphone in september de markt op gaat. In het najaar wordt dit hebbedingetje in Nederland verwacht.

0 Shares:
Dit artikel is 2.912 keer gelezen