De kans is groot dat je ‘s ochtends als je wakker wordt meteen naar je smartphone grijpt. Vervolgens kijk je wat je hebt gemist terwijl je heerlijk lag te slapen en wat er voor die dag allemaal op het programma staat. Denk aan de weersverwachting, belangrijke to-do’s voor die dag en het laatste nieuws. Je hebt vast en zeker meerdere Apps die je iedere ochtend checkt. Kan dat nou niet makkelijker?

Ochtendritueel in een App

Ja, dat kan! Om jouw ochtendritueel een stukje makkelijker en overzichtelijk te maken, is er nu een handige App die al deze informatie voor je verzamelt en in één oogopslag aan je laat zien: de iPhone App Top of the Morning. Het design is lekker minimalistisch en maakt gebruik van mooie icoontjes. De kleuren en bronnen van jouw persoonlijke dashboard in de ochtend kun je helemaal zelf instellen. Erg gebruiksvriendelijk.

Top of the Morning AppDe App vraagt toegang tot je agenda, herinneringen en je locatie voor het weer. Anders kan de App de voor jou relevante informatie niet laten zien. Dus geef vooral wel toestemming ;)

Overzichtelijk dashboard

Zie rechts een voorbeeld van een startscherm. Dus als je ‘s ochtends met je slaperige hoofd je iPhone pakt en de App opent, zie je dit. Linksboven zie je de tijd. Rechtsboven zie je het weer op dat moment. Daaronder een overzicht van je afspraken en je taken voor die dag. Hier kun je doorheen swipen. Daaronder nog kort een nieuwsartikel en de stand van zaken op de beurs. Kortom, een mooi en minimalistisch overzicht van alle belangrijke informatie samengevat in één scherm. Top of the Morning AppEigenlijk is het een soort dashboard dat jou van alle informatie voorziet.

Grote weergave

Als je op de verschillende onderdelen uit het startscherm klikt, worden ze groot weergegeven in een nieuw scherm. Dit scherm hier rechts geeft groot de datum en de tijd weer. Als je ‘s ochtends net wakker bent zijn je ogen vaak nog niet zo scherp, dus een grote tijdsaanduiding zonder afleiding is dan voor de meeste mensen wel op zijn plaats ;)

Verschillende themes

Ben je uitgekeken op paars of rood? Dan kies je toch gewoon een groene, blauwe, grijze, bruine of zwarte achtergrond? Beetje afwisseling werkt verfrissend, vooral ‘s ochtends. Dat werkt ook zo voor de nieuwsbron die je binnenhaalt. Top of the Morning AppOp dit moment zie ik het laatste nieuws van nrc.nl, maar als ik hier genoeg van heb kan ik ook voor het nieuws van de Volkskrant, of een andere krant kiezen.

De Top of the Morning App kost €0,89 en is verkrijgbaar in de App Store.

Wat vinden jullie van de App? En hebben jullie nog alternatieven voor een informatieve App die ideaal is in de ochtend?

0 Shares:
Dit artikel is 3.579 keer gelezen