Mocht mijn huis in Gotham City of Metropolis staan, dan zou ik dat komend jaar nog goed verzekeren. Zomer 2015 gaan Batman en Superman namelijk met elkaar op de vuist in een nieuwe bioscoopfilm. Dat beloofde director Zack Snyder (bekend van Superman: Man of Steel) ons op de Comic-Con in San Diego, het Mekka voor iedere comic-nerdy.

Uit het wiegje

Ja je hoort het goed: de helden werken dus niet samen. En de ware geek vindt zo’n film niet raar, want die strijd tussen Bats en de man van Krypton loopt jaren. Zij begon eigenlijk al omdat uitgever DC de donkere Batman in 1939 uit zijn wiegje liet kruipen als keiharde tegenhanger van hun blije en brave Superman-bedenksel.

batman_vs_superman_wallpaper

Yin en Yang

Het is vreemder eigenlijk dat Warner Brothers er zo lang over deed om Yin en Yang ook in de bioscoopzaal tegenover elkaar te zetten. Want even checken: wie kent hier Frank Miller: the Dark Knight Returns uit 1986? Een aanradertje waarin de president in een apocalyptische toekomst Superman slaafs aanlijnt om zijn vigilante vleermuisvriend achter het rechtbankhekje te krijgen. Een bejaarde Bats gaat vervolgens door het lint en reageert jarenlange frustratie over ‘padvinder Kent’ op Superman af. Wie van Millers bekendere Sin City houdt, zal ook een traantje wegpinken bij deze klassieker.

Spoilervoer

Maar goed, wij vragen ons af of de film een schaamteloze adaptie gaat worden van deze comic. Of Bale bijvoorbeeld zich weer in een leren vleermuispak gaat hijsen. Hij beloofde immers te stoppen met de rol als hij met het vrolijke guppie Robin moest acteren. En of Joker en Luthor zich er ook mee gaan bemoeien? Al met al voor komende twee jaar is er weer voer genoeg voor de vele suggesties en spoilers die ongetwijfeld op zullen duiken. Reden genoeg dus om zelf wat poppetjes, pakken en wat van dies meer zij uit de kast te halen en een leuk filmpje in elkaar te flansen.

0 Shares:
Dit artikel is 2.708 keer gelezen