Een tijdje terug zat ik op San Francisco International Airport met mijn laptop op schoot te wachten op een binnenlandse vlucht. Toevallig viel mijn oog op de lijst met computers die met het gratis WiFi-netwerk waren verbonden en die kwam overeen met wat ik om me heen zag: veel MacBooks. Bijna allemaal hadden ze nog de standaard computernaam: “Jake’s MacBook Air”, “Ben’s MacBook Pro” of “User’s MacBook Pro”. Mijn Adriaan (vernoemd naar mijn grootvader) was een uitzondering in de lijst.
De San Francisco Bay Area is wel het Mekka van hippe mensen, dus het verbaasde me niet dat ik daar veel Macs tegenkwam. Maar ik vroeg me ook af of Apple nog wel zo hip is nu iedereens oma er inmiddels eentje heeft en veel Apple-gebruikers meelopers zijn die vooral gezien willen worden met hun MacBook. Die de creativiteit missen om hun stijlaccessoire een naam te geven.

Network

Introductie: “Think Different”

Mijn eerste kennismaking met computers van Apple was in 1997 op de universiteit. De Macintosh-computers in de practicumzaal waren saaie dozen en het duurde minstens tien minuten voor de netwerkverbinding tot stand gebracht was. We e-mailden met Eudora op een diskette en browsten met Netscape Navigator of Internet Explorer for Mac tot we onderbroken werden door weer een monochroom bommetje (‘kernel panic’) in beeld. Een paar jaar later lachte ik om Mac-gebruikers. Ik zag de bommetjes voor me, als er weer eens een ICQ-chat met zo’n alternatieveling onderbroken werd. Een collega liet me enthousiast een of ander Mac-tijdschrift zien. Hij zei dat Mac OS X echt the bomb zou worden! Maar ik was tevreden met mijn Pentium.

Early Adopters: “Switch”

Eind 2003 veranderde mijn mening. Toenmalig vriendje had een PowerBook en ik was diep onder de indruk van het strakke design van zijn apparaat. Ook het innerlijk beviel me wel, Mac OS X zag er beeldschoon uit door mijn roze bril. Nadat vriendje het had uitgemaakt, troostte ik mezelf met de aankoop van een iBook. Daarvoor ging ik met de bus naar de dichtstbijzijnde Apple-dealer, op een soort industrieterrein. Allemaal mensen met sandalen en heuptasjes stonden achter een Mac met hun hoofd te knikken op de tonen van wat later iLife’s nieuwe onderdeel GarageBand bleek te zijn. Met een grote doos met daarin mijn nieuwe iBookje liep ik terug naar de bushalte.
Op die dag werd ik Apple-fan. Nog altijd was dat niet hip, dat duurde nog even.

Trendvolgers: “Get a Mac”

In mijn omgeving doken steeds meer Macs op. Ik heb nooit de illusie gehad dat mijn iBook en later MacBook daar enige invloed op hebben gehad, hoewel de vriendjes die volgden zonder uitzondering met een Mac mijn leven verlieten, nadat ik ze als pc-gebruikers had leren kennen. Rond 2008, toen de early adopters hun iPhone “1” verruilden voor een iPhone 3GS en de hippe mensen niet lang daarna ook aan de iPhone gingen, werd een soort plateaufase in de populariteit van het merk bereikt. In elk stadscentrum was wel een Apple-winkel te vinden, de traditionele computerbladen schreven over switchen naar Mac OS en tijdens Keynotes door Steve Jobs was het bijna stil op straat. Mijn persoonlijke hoogtepunt van de Mac-hype werd bereikt toen ik op een dag in juni 2010 om zes uur ‘s ochtends bij de Apple Store in Londen in de rij aansloot voor de iPhone 4. Tussen de hippe mensen, opgezweept door personeel dat ons liet zien waar we uren op stonden te wachten.

Mainstream: “Everyone’s a Mac”

Daarna werd Apple mainstream. Er ontstonden Mac-gebruikers die geen idee hadden wie Steve Jobs was. Het nieuws van zijn dood was voor een explosief gegroeide groep mensen een schok. Ik denk dat niet veel later het einde van het plateau werd bereikt. De early adopters hebben vast nog wel een Mac, maar de hippe mensen zijn allang op zoek naar iets nieuws. De iPhone is zo passé, je onderscheidt je tegenwoordig met een Windows Phone. Het is dat mijn Samsung Ultrabook qua design een vrijwel complete ripoff is van een MacBook Air, maar op de hotspot van Barcelona Airport was ik onlangs wel origineel zonder Mac.

Voorbij: “No More Thing?”

Apple zal nooit meer terugvallen naar het marginale marktaandeel dat het ooit had in de jaren ’90 van de vorige eeuw, toch verwacht ik dat het hoogtepunt nu wel voorbij is. Zelf ben ik al een tijdje Apple-fan-af. Ik vind de apparaten nog steeds mooi, maar het is mooi geweest. De doelgroep van pc-gebruikers die zich door mij kunnen laten overtuigen van een Mac is ook drastisch uitgedund. Voor Keynotes van Jobs’ opvolger Tim Cook blijven zelfs hippe mensen niet meer thuis. Ik denk dat een Mac gewoon niet meer hip is.

0 Shares:
41 comments
 1. Hoi,

  Na de introductie van de iPhone 4 is de "ontwikkeling" (te wijten aan
  de dood van Steve Jobs) blijven hangen en moet Apple het grotendeels nu nog hebben van de gemiddelde "knoppendrukker" die daarnaast nog echt het idee heeft hip te zijn..;)

  Kom nog regelmatig PC gebruikers tegen die overstappen naar
  een Mac omdat het zo geweldig functioneert en vrij zou zijn van virussen, geen updates behoeft en nog meer van dit soort “broodje aap” verhalen..

  Steve Jobs was letterlijk de motor van Apple. Hij bemoeide zich met de ontwikkeling al “zijn” producten, van de grote lijn tot aan het kleinste
  detail. Daarnaast was hij visionair en koning in de marketing.

  Hij heeft Apple omgetoverd van product naar religie.

  Samsung Ultrabook's zijn mooie producten. Samsung is hofleverancier voor de productie van iPhones.

  De Macbooks worden in dezelfde fabriek geproduceerd als de zakelijke Dell's en HP's..

  Je hebt natuurlijk een mooi vormgegeven product. Maar laten we eerlijk zijn, qua hardware wijkt het niet af van een laptop van 600 euro (Dell) en is de software ook een rip-off van het gratis BSD..;)

  1. dan zou je eens met OS7 t/m 9 moeten werken :) Apple draait al sinds 1999 op OSX en de voorgangers van dit systeem is zoooo anders als het huidige OSX..

 2. Ja, waarschijnlijk heb je gelijk. De hype is over. En tenzij Tim niets doet wat Apple waardig is, zal het bedrijf vervallen tot een doodgewone "contributor of the industry" zoals er zo veel van zijn.
  Maar weet jij een ander merk dat mooi EN goed is? Ik geloof dat ik in deze mijn status van "trendsetter" tot in de laatste fases van "late aansluiter" zal afglijden.
  Mooi stukje. Dank je wel

  1. Dell? Qua vormgeving misschien geen Apple, maar in service stukken beter.. ..en daar gaat het om..;)

  2. Dank je :-)
   Ik ben ook nog op zoek, al ben ik helemaal niet
   hip. Maar 'mooi' vind ik wel belangrijk. Verder hou ik niet zo van
   namaak, dus m'n Samsung van werk zou ik zelf niet hebben gekocht. Ben op
   zich wel gecharmeerd van de Surface Pro en stiekem mis ik m'n MacBook
   toch ook. Past tenslotte prima bij een a-hip persoon.

 3. Mooi stukje en leuk met humor geschreven. Zelf ben ik zo'n late aansluiter van de Mac, iPhone en iPad. Wacht al met Smart op de Watch ;-)

  Zonder dollen, ik ben jarenlang echt Windows/Microsoft aanhanger geweest, totdat ik me heb laten overhalen een iPhone (3G) te kopen. Niet lang daarna kwam er een iPad en nog iets later een heuse MacBook Air.

  Hip? Nee, dat denk ik inderdaad niet meer.

  Mooi EN Goed? Zeker wel. Meer dan zelfs. Ik beschouw mezelf steeds meer als een leek en gedraag me ook zo. Ik wil dus een apparaat uit de doos halen, aanzetten en er mee werken. Direct.

  En daar voldoet Apple prima aan, helemaal naar mijn verwachtingen. Heb ik van Microsoft nooit kunnen zeggen.

  Dus…………………………ik blijf voorlopig nog wel een Apple fan, alles werkt prima met elkaar samen en ik ben meer dan tevreden.

  Ik ga overigens 'mijn Hans's MacBook Air', 'mijn Hans's iPhone 5' en 'mijn Hans's New iPad' wel andere namen geven denk ik.

  Blijf ik toch nog een beetje apart en hip ;-)

  grtz.,
  Hans.

  1. "..Ik wil dus een apparaat uit de doos halen, aanzetten en er mee werken. Direct…"
   Waarin verschilt dit dan met Windows?
   Hoeveel heb je betaald voor je laatste Windows PC/laptop?

   1. Dat verschilt in alles met Windows, zeker voor mij. Als ik kijk naar de laptop van mijn vriendin, dan moet ik af en toe echt gruwelen. De laptop (en dan tel ik wel even de SSD en memory mee die ik erin heb moeten zetten omdat het ding standaard met 2GB en een louzy harddisk kwam) is net zo duur als een instap Macbook Air en is exact net zo oud. Die Windows laptop is al zeker 3x opnieuw geïnstalleerd de afgelopen 3 jaar en mijn Macbookje hoeft eigenlijk na 3 jaar nog steeds niet opnieuw geïnstalleerd te worden. Dat doe ik wel ergens de komende week, maar dat is meer omdat ik het wil (want less is more, ook met apps) dan omdat het moet.

 4. als je dat "echte" apple gevoel niet kent, en niet wilt kennen, ben ik zo blij als de mac weer een stukje minder hip wordt :-)

 5. Behalve de 4 macs die ik thuis heb staan, valt het best wel mee hoor, ik ga echt no way 300 euro bij betalen voor een iphone, dus ben gewoon op android. Bevalt prima overigens. Eric, overigens staat hier Ubuntu en Linux als 2de en 3de systemen gewoon op mijn mac geïnstalleerd :)

  En als ik echt lekker bezig wil zijn zit ik gewoon heerlijk in mijn Unix shell te prutsen.

 6. Valt me op dat de geëmigreerde klanten (Windows > OSX) vaak op basis van onredelijke/niet gefundeerde redenen (tenzij voor de looks..:)), een keuze maken om over te stappen.

  Casus klant
  Klant heeft 3,5 jaar lang een Lidl laptop (€ 499,00) in haar gebruik gehad (ja, het is mogelijk..;)) en stapt over op een Macbook Pro.
  Reactie klant: Wat was dat een ellende, die Windows en wat moest ik vaak updates draaien en de laptop "hing" ook regelmatig..

  Uiteindelijk was het allemaal niet zo "geweldig" en werkte de helft van haar Windows programma's niet op de Mac (ook geen versies voor). Uiteindelijk toch maar Windows in een gevirtualiseerde omgeving geïnstalleerd..:)

  Er wordt in bovenstaande voorbeeld even voorbij gegaan aan een prijsverschil van een kleine € 2000. Daarnaast is de basis (moederbord, geheugen, videokaart) alles bepalend in de stabiliteit van het systeem en bepalen deze ook voor een groot deel de uiteindelijke prijs.

  Dell/HP hebben daarom ook nauwe banden met Microsoft om perfecte ondersteuning te garanderen voor hun systemen. Voor een groot deel van de B,C,D merken geld dat deze zelf stuurprogramma's ontwikkelen waardoor het wel eens mis kan gaan, waar Windows dan uiteindelijk de schuld krijgt..;)

  1. Veel switchers in mijn omgeving waren mensen met een computerhobby en een IT-baan. Die jarenlang hun pc's zelf in elkaar hadden gezet en overgeklokt, gecasemod en getweakt.
   Maar ze werden ouder, hadden er geen tijd meer voor en geen zin meer in. Ze wilden een computer die het gewoon out-of-the-box deed. Een voorgeïnstalleerde pc was te min (snap ik ergens ook wel) dus dan maar een Mac. Maar dat fanatisme, oh man … vreselijk. Zo'n Apple mag dan ongevoelig zijn voor virussen, het is gewoon zelf een virus.

   1. Dus tóch een voorgeïnstalleerde PC..;)

    De grap is dat Apple klanten het "verhaaltje" zelf in stand willen houden..

    Daarnaast is er niet zoiets als "niet gevoelig zijn voor virussen". Geloof mij maar, er zijn al diverse virussen voor de Apple/Safari. Heeft ook weer te maken met het steeds populairder worden van het systeem.

    Daarnaast staat je Mac met zijn out-of-the-box Safari niet bekend om zijn "veiligheid"..

    Ik ken vanuit mijn professie meerdere grote instanties (onderwijs) die zo goed als probleemloos met 3500+ "voorgeinstalleerde pc's werken (lees: wel Windows 7 Pro).

  2. Nee, uiteraard werken apps voor Windows niet op een Mac. En Mac apps werken ook niet op Windows! Dat is toch geen argument, dat heeft gewoon met onkunde te maken en kun je niet de fabrikanten verwijten.
   Computers zijn best ingewikkelde apparaten, waarvan je, als je er optimaal gebruik van wilt maken, toch wel wat kennis van nodig hebt. Helaas ontberen een hoop mensen die, waardoor het al snel een 'dramatisch' apparaat is.

   Oh enne, als jouw klant eerst toekon met een PC van 499 euro snap ik sowieso niet waarom ie dan een MacBook met de allerhoogste specs moet kopen (als ie echt 2500 voor heeft neergeteld).

   1. Hoi,

    Natuurlijk snap ik dat Windows programma's niet op een Mac werken en vice versa (tenzij er iets van virtualisatie draait).

    Dit verhaal was een casus van een klant. Die dus van de een op de andere dag de overstap heeft gemaakt (werd wakker en dacht: laat ik eens een Mac kopen..;))

    Ik heb (maar goed, ben ook niet een gemiddelde gebruiker) sinds ik kies voor kwalitatieve hardware (voornamelijk Dell) nog nooit last gehad van BSOD, hangs of whatever gehad. Inderdaad installeer ik wel om de 2 jaar Windows opnieuw.. Dit probleem had ik echter ook met het enige Apple product wat ik ook echt heb aangeschaft (iPad2) meerdere malen moeten doen omdat ie traag werd..

    Ach ja, je weet hoe dat gaat. Leuk project. Inkomen dat je niet zo nou hoeft te kijken.. Naja, de rest kun je zelf wel invullen..;)

 7. Volgens mij is een apparaat kiezen op basis van hip-ness nooit zo'n beste raadgever. Je koopt een computer toch om de taken die je ermee uit wilt voeren, omdat het OS je bevalt, omdat de specs binnen je budget vallen etc? En niet omdat je dan zo lekker hip op San Francisco Int. Airport zit?!

  Als webdeveloper ontkom ik er niet aan m'n werk op meerdere platformen te testen. Hierbij is Apple mijn platform-of-choice, maar ik test alles sowieso altijd ook op MS, Android en soms Linux.

  By far zijn m'n gebruikerservaringen met OSX en iOS daarbij superieur, ondanks de duidelijk issues in MountainLion t.o.v. bijvoorbeeld SnowLeopard. Android scoort zeker niet slecht, maar voelt toch vaak net wat minder.

  De fabel dat hardware van Apple overdreven duur is, vind ik ook behoorlijk vermoeiend. Wanneer ik een Windows laptop met gelijke specs zoek, en dan niet alleen processor etc maar bv ook kwaliteit van beeldscherm en behuizing (dus geen plastic maar carbon of aluminium) dan ben ik misschien 100 euro goedkoper uit dan bij Apple, maar ben ik nog steeds op een inferieur OS (Windows, sinds XP geen fatsoenlijke versie meer) aangewezen.

  De goede integratie van OS van Apple met de hardware structuur zorgt, naar mijn mening, nog steeds voor een zeer aangename gebruikerservaring en dat is voor mij het enige dat telt als ik ergens mee moet werken.

 8. ik moet altijd een beetje lachen om die Apple-fans met hun mooie flitsende spulletjes. Het ziet er heel mooi uit, maar niemand heeft me nog kunnen overtuigen dat een Apple beter of handiger is.
  Gelukkig ligt mijn eerste (en laatste) Apple al heel lang achter me en ben ik nu een beetje gelukkig met Windows en heel erg gelukkig met Android.

 9. Uh, Volgens mij heb je dan de goedkoopste Apple vergeleken met bijvoorbeeld de duurste Dell.

  Heb even voor je gekeken:

  Apple Macbook Pro 13 inch 2,9-GHz Intel Core i7, 8 GB 1600-MHz DDR3 SDRAM – 2 x 4 GB, SSD-schijf van 256 GB, SuperDrive 8x (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW), Verlicht toetsenbord (US) & Gebruikershandleiding (Engels) en AppleCare Protection Plan € 2078,01.

  Dell XPS 13 Intel® Core™ i7-3537U processor, 8GB Single Channel
  DDR3 SDRAM at 1600MHz, Microsoft Windows 8, 256Gb Solit State Disk, 3 jaar next-business-day garantie. € 1190,71

  Een verschil dus van bijna 900 euro.!!

  PS: daarnaast is Apple niet de meest vernieuwede partij als het gaat om tussentijds mee te gaan met nieuwere Intel processoren.. Weer de nieuwe lichting over een jaar of wat afwachten..

 10. Je zou eens kunnen kijken naar Parallels, na jaren diverse programma's uitproberen ben ik bij deze blijven hangen.
  http://www.parallels.com/
  Er is een trial versie te downloaden, maar de volledige versie kost €80 euro. Dan hoef je niet constant te switchen van systeem binnen je eigen systeemopbouw. Dat is vooral handig als je vaak moet switchen tussen programma's voor je werkzaamheden en dus tijd(lees)kosten efficiënt :)

  1. Ik bedoelde eigenlijk de andere kant op.

   Op een linux bak met Windows apps draaien?

   1. Ik durf je dat niet te zeggen. evt zou je op het irc kanaal (idd mega retro) #koffie kunnen kijken op webchat.xs4all.nl, daar zitten nog wel wat linux liefhebbers die dieper op de materie ingaan als mij.

       1. ik zeg toch ook mega retro, maar heel veel van mijn "vriendjes" uit 97-00 komen steeds vaker weer terug naar irc :) Al ben ik al minstens 8 maanden aan het idle-en daaro. Lang leve shell accounts :)

        1. Nou, interventie kan ook voor meerdere personen..;)

         Hoe bedoel je shell accounts?

         1. Ik heb al sinds 2000 een shell account op de server van een vriend van me, waardoor je dus voor het oog altijd online bent in de applicaties die op die server draaien. In mijn geval dus irssi, maar feitelijk idle kan zijn zolang je wilt en kan inloggen via hetzelfde ip vanaf elke locatie op deze wereld. Een soort "eierschaal" om je ip adres heen zeg maar. Alleen de server ziet waarvandaan je inlogt maar verder ziet iedereen altijd hetzelfde ip adres van de "main server". Dat bedoel ik dus met shell accounts.

   1. I rest my case.. Appels met peren vergelijken..!

    Zoals ik al eerder schreef:

    ..Voor een groot deel van de B,C,D fabrikanten, alsmede hardware
    fabrikanten van bijvoorbeeld video- en geluidskaarten, geldt dat deze
    zelf hardware en stuurprogramma's ontwikkelen die vervolgens niet altijd
    zo goed overweg kunnen met andere hard- of software, waardoor het wel
    eens mis kan gaan, waar Windows dan uiteindelijk de schuld krijgt..;)..

    Asus, Acer, Packard Bell, Fujitsu zijn nu eenmaal niet A-merken en ontwikkelen hardware (meestal aan de onderkant van de markt) en leveren eigen software (stuurprogramma's) waar Windows dan maar iets van moet gaan maken.. Voornamelijk goedkopere chipsets (de samenwerken met de processor) en instablel geheugen zijn vaak garantie voor instabliele /langzame systemen al dan niet vergezeld met BSOD's..;)

    Zet maar eens een Dell XPS 13/Latitude met een SSD naast je Apple..

    1. Wacht, daar moet ik dan meer voor betalen dan voor mijn instap Macbook Air? Wat is het doel dan? Ik ben toen met haar budget gaan kijken wat het beste uitkwam. De Asus (800 euro ongeveer met nog een investering voor SSD + extra geheugen die erbij kwam) of een Macbook Air van ~ 1000 euro… Ik was bij beiden voor ~1000 euro klaar en we zijn beiden meer tevreden met de Macbook Air dan met de Asus. Dezelfde XPS13 die jij aangeeft moet ik 1300 euro voor neertellen om (ga ik vanuit) dezelfde user experience te krijgen als die ik met de Air heb.

     Maar goed, dit is een non-discussie. Windows 7 en 8 doen niet voor mij wat Mac OS X wel doet. Ik hecht nul waarde aan of er een Appel of een Dell logo opstaat, het moet alleen perfect werken en samenwerken met alles wat ik in huis heb liggen aan randapparatuur.

     1. Asus en soortgelijke kun je niet vergelijken met de professionele series van Dell en HP (trouwens ook niet met de consumentenseries..;))

      Apple producten zijn premium producten die ook in dat rijtje thuishoren.

      Hetzelfde als met auto's. Volvo, Audi, Mercedes, BMW.

      Opel rijdt ook, maar je mag het niet vergelijken met een van bovenstaande merken. Een dure Opel kost wellicht hetzelfde als een goedkope Volvo. Maar zit toch echt verschil tussen..

      Zoals al eerder gezegd werken deze merken nauw samen met Microsoft om hun hardware perfect samen te laten werken met Windows.

      De instap Air kost 1129,- de instap XPS 13 kost 899,-. Dus toch weer 230 goedkoper.;)

      Heb in de afgelopen 24 jaar heel wat randapparatuur "afgewerkt", misschien ooit eens in den beginnen een 1200bps modem gehad welke niet helemaal lekker communiceerde. Maar dat was het toch echt.

      Spreek wel vaker mensen die met dit soort redenen een overstap maken naar Apple. Over wat voor randapparatuur heb je het dan?

      PS:Ben puur geïnteresseerd waarom mensen kiezen voor Apple. That's it..;)

 11. Ik ben jarenlang trouw gebruiker van een Windows machine met legale software geweest. Ook jarenlange ergernissen van updates, langzaam worden van je PC, programma's die niet lekker met elkaar werken etc.

  De discussie dat een windows PC goedkoper is win je direct. Niet als je daar ook nog eens de software bij optelt die je moet aanschaffen om er uberhaupt mee te kunnen werken (MS Office, Nero, Norton Security, etc.). Dan komt een windows PC toch aardig dicht in de buurt van nu mijn MacBook Air. Ook al heb ik daar ook software voor moeten aanschaffen.

  Klein prijsverschil? Microsoft Office 2003 NL versie a bijna 600 euro versus Pages/Number/Keynote voor 45 euro. Updates zijn trouwens nog steeds gratis, de 2007 versie van MS Office kostte me nog eens 300 piek. Andere software zoals antivirusscan of cd branden heb ik niet eens nodig, zit standaard op een Mac. Alhoewel, antivirus dan weer niet maar ook nog nooit een virus gehad.

  Al met al zal je zeker gelijk hebben dat een Mac duurder is. Als ik kijk naar het gebruikers gemak en het feit dat ik echt nog nooit ergernissen heb gehad die ik wel in mijn Windowstijdperk had zeg ik, dat beetje meer aan euros is het zeker waard.

  Lees ook eens mijn blog, misschien begrijp je me dan beter, hoewel we het toch niet eens zullen worden ben ik bang ;-)
  http://www.hansbelt.com/2012/04/windows-vs-apple/

  En vergeet niet, ik ben een leek en geen techneut, dus……………….gemak dient de mens en als dat iets meer kost, ach. Rule #6 "It's not the money, it's the impact".

  1. Hoi Hans,

   Dus je Mac krijgt geen updates? Programma’s die niet lekker met elkaar werken, vertel?

   Je gaat me echt niet vertellen dat je Pages/Number/Keynote wilt gaan vergelijken met Microsoft Office?
   De functionaliteiten van bv Pages komen niet eens in de buurt van die van Microsoft Word..

   Daarnaast kun je ook de basic features (branden
   CD/antivirus) van een Mac niet vergelijken met de uitgebreide functies als pakketten als Nero of Norton. Je zal deze pakketten, naar alle andere pakketten toch ook via CD/DVD/internet op de Mac moeten installeren? Of mis ik echt iets?

   Standaard kun je met Windows ook CD’s branden, met Wordpad een briefje typen en geeft Microsoft gratis het pakket Microsoft Security Essentials weg (wel even downloaden..;)). Daarnaast heb je nog altijd Apache OpenOffice..;)

   Office 2013 voor zelfstandigen zit zo rond de € 270,00. Een vergelijkbaar pakket voor de Apple (Microsoft Office for Mac 2011) kost € 230,00.

   Ik heb even je artikel gelezen.

   Je koopt een nieuwe HP met hierop Windows Vista Home (ok,niet Microsoft beste product..;)), eenmaal thuisgekomen ga je Windows Vista Business installeren als niet techneut. Waarom wilde je dit überhaupt? Zat/zit je achter een domeincontroller..?

   If it works – don't fix it!..;)

Comments are closed.

Dit artikel is 9.406 keer gelezen