Helaas voor liefhebbers van Final Fantasy, maar een ongeautoriseerde fanbased miniserie over deze roleplaying game zit er voorlopig niet in. Gamefabrikant Square Enix herriep in een koele mededeling het initiatief. Zo’n onofficiële serie trekt immers een streep door hun auteursrecht.

 

Miniserie

final-fantasy-7-Playstation

De website Kickstarter is er klaar voor om een vijfdelige miniserie te maken over de verhaallijn van Final Fantasy 7.  Leuk, want zo kunnen wij nog eens genieten van de avonturen van Cloud Strife, Barret Wallace en Tifa Lockhart. Lekker lui, zonder een controller te gebruiken voor iets dat ook maar in de buurt komt van een gamers-inspanning.

Mijlpaal

Kickstarter koos bewust het zevende deel, want dat is de eerste 3D-versie van het spel. Vele kenners van fantasygames zien deze game dan ook als een revolutionaire mijlpaal. Deel zeven gaat over huurling Cloud Strife die tegen betaling voor een verzetsgroep de strijd aangaat tegen de grootindustrieel Shinra. Hiervoor moet hij nog veel leren over zijn verleden en daarom heet hij ook Cloud: zijn verleden is in nevelen gehuld. Veel persoonlijk drama dus, en dat allemaal in zijn strijd tegen het systeem.

Final Fantasy 2

David tegen Goliath

Terug naar ons eigen universum, wil de ironie dat de Davidjes van Kickstarter het nu opnemen tegen Goliath gamefabrikant Square Enix. Het zijn vreemdgenoeg de Kickstarters zelf die de Square Enix-reus aanvinken op hun controller. Ze kunnen commando’s invoeren wat ze willen en zelfs gaan voor het neergooien van een allesvernietigend toverflesje, maar helaas komt er geen film. Square Enix is niet gecharmeerd van dit eigen initiatief en houdt de intellectuele rechten graag voor zichzelf.

final-fantasy-vii-01-700x496

 

Zakken toverpoeder

Toch meldt Kickstarter op hun site dat ze graag een webserie wilden maken en nog niet bij de zakken toverpoeder gaan neerzitten. Ze houden hoop, zodat wij op een dag kunnen genieten van hun webserie. Hiervoor hebben ze wel een budget van 40.000 dollar nodig en o ja, groen licht van de auteur. Ondertussen verlangen veel gamers ernaar dat Square Enix zelf geld ziet in een webserie en met een alternatief komt. Maar of dat waarheid is of fantasie? Dat wachten wij voorlopig nog maar even af.

 

 

 

 

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 4.903 keer gelezen