De situatie op de huizenmarkt is volgens minister Dijsselbloem van Financiën de belangrijkste hobbel in het economische herstel. Het kabinet komt daarom op Prinsjesdag met een stimuleringspakket en met nieuwe maatregelen om woningmarkt uit het slop te trekken.

In deze economisch moeilijke tijden probeer ik mijn business, een bed and breakfast op Bonaire (Caribisch Nederland), te verkopen. Dit doe ik met hulp van een makelaar. Ik heb echter besloten om de makelaar een handje te helpen en eerste hulp te bieden. Ik had geen ervaring met online huizenverkoop, maar toch levert mijn hulp (virtuele) bezichtingen op.

Dit is deel drie uit mijn serie van vier artikelen over mijn online verkoopavontuur.

Een foto zegt meer dan duizend woorden

Het is een cliché, maar feit is dat de mens sterk visueel is ingesteld en de neiging heeft om plaatjes meer te geloven dan tekst. Daarom kan één beeld soms meer doen dan wat je met grote lappen tekst duidelijk kan maken.

Ook in de huizenverkoop speelt dit gegeven een belangrijke rol. Als je even googled, worden de kreten ‘vastgoedpresentatie’, ‘kwaliteitsbeelden, ‘vastgoedbeleving’, etc. je beeldscherm op gelanceerd. Van die termen word ik persoonlijk niet echt vrolijk. Opgeklopte en uitgeholde woorden, maar ze geven wel aan dat een visuele presentatie van groot belang is. Maar hoe pak je dat nu aan? Tijd om zelf op zoek te gaan! Hierbij heb ik niet alleen gekeken naar hoe het wel moet, maar ook wat je vooral níet moet doen.

Spieken en stelen

Hoe kun je er nu voor zorgen dat je elke dag open huis hebt en je huis op de allerbeste manier gepresenteerd wordt?

Het meest simpele antwoord is: spieken en stelen. Kijken naar de successen van anderen en neem deze over. Op Woningmarkt.tv vind je handige tips. Soms moet je verleiden en gebruik maken van bloot, want bloot verkoopt. Ook kun je een verkoopdokter in de arm nemen of met Instagram aan de slag gaan. Natuurlijk kun je ook een film maken van je huis en op YouTube zetten. Je moet origineel zijn! Op dit filmpje verkocht het huis zichzelf en dat hielp, want één van de bezoekers kocht het huis ook daadwerkelijk. Er is zelfs een heel YouTube kanaal gewijd aan verkoopfilmpjes van onroerend goed.

Ook ik heb een video van mijn Bed and Breakfast op Bonaire laten maken. Een lekker korte video, snel gefilmd en een vrolijke uitstraling.

Botox helpt

Bonaire

Voor de presentatie van je huis, is het noodzakelijk dat je een eigen site hebt. Ik heb een Tumblr site gemaakt en daarover kun je in mijn vorige artikel meer lezen. Een inspiratiebron voor de beste online presentatie van je huis, is om te kijken hoe je dat vooral niet moet doen. Foute huizen biedt een schat aan inspiratie. Daar vind je een hele serie aan vreselijke presentaties en erge inrichtingen. Het leuke is dat je gelijk het recept krijgt wat er verbeterd kan worden. Botox voor je huis dus. Andere sites met de meest afschuwelijke ‘vastgoedpresentaties’ zijn Worst Room, WTF is a CottageUgly Belgian Houses, Awful Real Estate Listing Photos of The Worst_Real Estate Listings in New York. Het zijn er maar een paar, er zijn er nog veel meer! Ik heb ze met veel plezier doorgebladerd.

Onbetaalbaar

Zoals ik in mijn vorige artikelen al heb geschreven, wist de eigenaar waarvan ik dit bed and breakfast heb gekocht, mij te vertellen over de schat die te vinden is op het terrein van mijn appartementencomplex. Het zou gaan om goud. Waardevol en onbetaalbaar. Volgens hem zou ik de schat al dagelijks zijn tegengekomen. Ik denk inmiddels te weten waar het om gaat en met veel plezier geef ik deze schat aan de volgende eigenaar!


0 Shares:

Comments are closed.

Dit artikel is 7.185 keer gelezen