Elk festival heeft tegenwoordig zijn eigen app om even snel wat informatie op te zoeken. Lowlands heeft er zelfs twee! Even vergelijken.

Twee apps, één festival?!

Het driedaagse popfestival Lowlands werd van 16 t/m 18 augustus gehouden naast Walibi Holland in Biddinghuizen. Twee apps voor één festival, dat lijkt wat overdreven. En dat is het eigenlijk ook. Een beetje festival heeft tegenwoordig zijn eigen app die offline te raadplegen is (in verband met netwerkstoringen) en die supersupergebruiksvriendelijk is. De Lowlands-app is dat! Een verschuifbaar blokkenschema, plattegrond, info over de artiesten (soms wat cryptisch, maar oké) en nieuwtjes.

En dan is er Lowlove. Dit is het platform (check de site, Twitter en Facebook) voor liefhebbers van het jaarlijkse festival in Biddinghuizen. Het platform is ooit gestart vanwege de weerzin van een groep mensen tegen de site van Lowlands; die is namelijk vrij druk en onoverzichtelijk. En natuurlijk is er ook een app, die qua functionaliteit als twee druppels water lijkt op de officiële Lowlands-app: ook een blokkenschema, plattegrond, nieuwtjes en net weer even andere informatie over de artiesten.

Lowlands-appLowlove-app

 

De vergelijking

Beide apps hebben dezelfde functionaliteiten en ze zien er allebei prima uit. Op vrijdagochtend, nog voor het festival van start was gegaan, bleek de Lowlove-app bij het opstarten al vast te lopen, tot vijf keer toe. En dus koos ik ervoor met de Lowlands-app te werken, om daarin de artiesten te selecteren waar ik naar toe wilde. Later deed de Lowlove-app het wel weer en las ik daar met veel plezier de dagverslagen, die bij de Lowlands-app ontbraken.

Al met al komt er geen winnaar uit de bus in Lowlands versus Lowlove. Als ik volgend jaar weer ga, download ik ze gewoon weer allebei op mijn smartphone. Tenzij ze de krachten bundelen tot één app!

Downloaden

Zelf vergelijken? Zien welke artiesten er dit jaar waren op Lowlands?

De app Lowlove kost niets en kun je hier downloaden.

De app Lowlands kost ook niets en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 3.128 keer gelezen