Dit keer geen losse app, maar een nieuw uitgerolde functionaliteit van Android Device Manager (Apparaat Beheer) telefoon localisatie en bellen op afstand.

Ongeveer twee weken geleden heeft Google de ADM-functionaliteit aangekondigd. Hiermee kun je vanuit iedere browser je telefoon laten bellen of op de kaart zien waar hij zich bevindt. Leuk in deze tijd van Prism en inbreuken op je privacy. Gelukkig werkt het alleen als je bent ingelogd op jouw Google-account. En natuurlijk rete handig als je zo’n eekhoorn bent die constant zijn telefoon vergeet.

Zo doe je dat

Het werkt heel simpel; klik op deze link om te kijken of het ook met jouw telefoon werkt. De eerste keer duurde het bij mij even, maar daarna werkt het vrij soepel.

Lokaliseren en de beltoon laten afgaan staan standaard aan. Om ook op afstand je telefoon te kunnen wissen ( remote wipe) moet je op je telefoon een vinkje aanzetten.

ADM werkt op Android versies 2.2 en hoger, dus als je geen telefoon uit het stenen tijdperk hebt kun je hier gebruik van maken.

ADM

ADM

Downloaden

ADM is door Google standaard geactiveerd binnen Android.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 2.582 keer gelezen