Het was zaterdagmiddag kwart over 3. Tijdens het dagelijkse middagslaapje van mijn kinderen maakte ik een rondje langs social media. Toen ik echter bij Twitter aankwam zag ik tot mijn grote verbazing dat mijn twitteraccount was opgeschort. Ok, dacht ik, en nu?

Waarom?

Mijn Twitterverbanning kwam voor mij als een verassing. Ik heb geen mail of DM ontvangen van Twitter en was ook niet al eerder gewaarschuwd. Door in te loggen op Twitter kwam ik er achter dat mijn account was opgeschort. De volgende melding kwam in beeld:

SuspendedTwitter

Twitter schort de meeste accounts op voor overtreding  van het Twitterreglement.  Denk hierbij aan het agressief volgen van mensen, follow back robots of als je account meerdere keren is gekenmerkt als agressief of spam. Duidelijke regels. Alleen had ik aan al deze ‘misdragingen’ niet schuldig gemaakt. Gelukkig kan je middels een formulier aangeven het niet eens te zijn met je verbanning.

Niet terecht

Na invulling van het formulier volgde een automatisch mailtje van Twitter waarin ze nogmaals uitleggen waarom ze accounts opschorten  en een link naar de inmiddels welbekende Twitter regels.

Twitter mail

Gelukkig stond onderin de mail ook uitgelegd wat je moet doen als je het vermoeden hebt dat je onterecht bent opgeschort. In mijn reply vroeg ik waarom mijn account was opgeschort en gaf ik aan dat ik het vreemd vond dat ik nooit een waarschuwing van Twitter ontvangen heb.

Afwachten

Na mijn reply kon ik alleen maar afwachten. Ondertussen was mijn account echter onvindbaar.

TwitterWeg1

Een week ging voorbij en zonder ook maar enig bericht van Twitter was mijn account ineens niet meer opgeschort. Ik bestond weer! Waarschijnlijk was mijn account onterecht opgeschort en hebben ze het hersteld. Een mail of DM van Twitter was mijns inziens wel op zijn plaats geweest.

Wat ik me nog steeds afvraag is, hoe makkelijk het zou zijn om iemands account opgeschort te krijgen. Hoeveel twitteraars moeten je account aanmerken als spam wil Twitter actie ondernemen: 1 of 5 of 10? Of nog meer? Wie het weet mag het zeggen.

 

0 Shares:
4 comments
  1. Het overkwam mij een uur geleden op een vrij nieuw account. Weinig volgers (nog) dus, mensen kunnen dus al vrij snel 'kwaad' doen als ze dat willen. Het is inderdaad 'raar' dat dit 'zomaar ineens' gebeurd zonder enige waarschuwing vooraf (ik was me van geen kwaad bewust)! Daarnaast is twitter nog altijd een doolhof! Veel niet-Nederlandse 'uitleg' en bijna geen doorkomen aan om een vraag te stellen aan twitter en/of 'simpel' om hulp te vragen.

  2. Ik heb in 1 dag te veel mensen gevolgd, mijn account werd nu opgeschort. Krijg ik mijn account ooit nog terug?

Comments are closed.

Dit artikel is 14.412 keer gelezen