Freelancers. Soms mensen zonder werk die besluiten dat deze titel beter staat dan ‘werkloos’; meestal professionals die graag hun eigen weg kiezen en inzien dat voor hun dienstverlening geen grote moederorganisatie nodig is. We zien dat traditionele bureaus het anno 2013 steeds moeilijker hebben, zeker met de stortvloed aan goedkopere freelancers zonder duur pand of een bataljon aan accountmanagers.

Maar een freelancer heeft ook zijn beperkingen, met name qua diepte en breedte van de dienstverlening. En bovendien hapert de dienstverlening van een éénpitter al snel bij ziekte of een overvolle agenda, want er is geen achtervang. Beide vormen blijken niet ideaal, dus rijst de vraag of er niet interessante tussenvormen denkbaar zijn. Mijn antwoord: jazeker!

Alternatieve bureaus: netwerkorganisaties

Ook op Marketingfacts werd de trend van alternatieve bureaus met freelancers al eens kort aangestipt, lezenswaardig artikel! Verschillende varianten passeren daar de revue, maar mijn eigen format was nog onbekend. Bij deze doe ik deze uit de doeken: The Outsiders.

Omdat het verhaal natuurlijk veel interessante hoofdstukken kent en ik niet wil dat je RSI krijgt van het scrollen op deze blogpagina, deel ik mijn ervaringen op in een serie. Te beginnen bij het begin; hoe het allemaal begon. In een andere blog zal ik onze opzet met jullie delen en welke voorwaarden voor succes ik heb ondervonden. Ook heb ik al in de pen een hoofdstuk over waarom het IMHO de toekomst is. Tipje van de sluier: iedereen wint = duurzaam = succesvol op de lange termijn. En hoe faciliteer je eigenlijk zoiets? Welke systemen zijn er voor netwerkondernemers en waar moet je daarbij opletten? We love HNW in ieder geval. Schrijf ik ook nog mijn ervaringen over op.

Together we learn

Goed, via deze serie doe ik graag aan een soort intervisie om van elkaar te kunnen leren. Because, together we learn. Mijn systeem is niet zaligmakend en continu aan het evolueren. En een handboek netwerkondernemen is er voorlopig nog niet. Daarom voor mij ook interessant te horen hoe jullie reageren op mijn systeem én bij collega-netwerkondernemers te mogen zien hoe jullie je netwerk bijeenbrengen, -houden en laten renderen. Graag hoor ik van jullie welke dingen je van mij of The Outsiders zou willen weten. So shoot!


Geschreven door