Met alle gadgets die we dagelijks met ons mee dragen lijken we wel slaven van de technologie. Iedereen is 24/7 bereikbaar en online. Maar Google Glass gaat ons weer het gevoel van controle teruggeven.

Back in control

Dat is tenminste het antwoord die Google geeft op de vraag What’s the vision behind Glass?

Our vision behind Glass is to put you back in control of your technology by giving you a simple, elegantly designed hands-free device that’s on only when you need it and off when you don’t.

Veel gestelde vragen

Google heeft een uitgebreide FAQ opgesteld voor Google Glass, waar onder andere de vraag hierboven in staat. Omdat Google Glass een nieuw is en er ook veel vragen en onduidelijkheden zijn rondom deze technologie vond Google het handig om deze vragen te bundelen.

Privacy

Zoals verwacht gaan ook een aantal vragen over privacy. Zo verwijst Google naar de privacy policy van Google als er gevraagd wordt welke informatie er verzameld wordt van de gebruikers. En ook wimpelen ze de kwestie van het ongevraagd foto’s maken een beetje af:

First, the device’s screen is illuminated whenever it’s in use, and that applies to taking a picture or recording a video. Second, Glass requires the user to either speak a command — “OK Glass, take a picture” or “OK Glass, record a video” — or to take an explicit action by pressing the button on the top of Glass’s frame.

Maar hoelang zou het duren denk je voordat een slimmerik het lampje en het commando omzeilt heeft?

Ik maak me er niet druk om

Want wat heeft het voor zin? Google heeft de visie dat wij de controle terug krijgen over de technologie. De gekte rondom dit brilletje doet mij toch anders vermoeden.

 

 

0 Shares:
1 comment
  1. Ik heb zwaar mijn twijfels bij het feit dat die uit staat als je hem niet nodig hebt. Tevens is de controle altijd bij de maker en zelden bij een consument van electronica.

Comments are closed.

Dit artikel is 3.337 keer gelezen