Door The U.S Patent and Trademark office, het octrooibureau van de Verenigde Staten, is een publicatie naar buiten gebracht waaruit blijkt dat Apple patent heeft aangevraagd op ”An intuitive mobile device control system that automatically powers down certain components depending on a user’s location and habits, thus maximizing battery life.“ M.a.w. langere accuduur dankzij GPS? Klinkt fantastisch maar…

Hoe werkt dat dan?

De patentaanvraag (ingediend op 25 januari 2012 en gepubliceerd op 25 juli 2013) heeft het over een systeem dat gebruikspatronen ontdekt en oplaadtijden en -plaatsen registreert, waarna de telefoon kan inschatten hoeveel uur het nog duurt voordat hij weer opgeladen wordt. Zoals Apple zelf aangeeft in de aanvraag:

apple-quote

Gelukkig zijn er ook handmatige instellingen te wijzigen zodat je deels zelf de controle houdt. Wordt je telefoon door meerdere mensen gebruikt? Geen probleem, de software herkent de verschillende handelingen! De weg naar het werk duurt misschien bij de één langer dan de ander. Misschien gebruikt iemand andere apps of scrollt minder vaak door zijn of haar Twitter timeline.

Origineel? Dat niet..

Zoals de opmerkingen op deze website aangeven, is het idee niet origineel. Google houdt op dit moment alle batterijgegevens en gebruikersgegevens van alle Androidtoestellen al bij waardoor het erg makkelijk wordt deze functionaliteit te creëren of kopiëren.

Ook heeft het een beetje van de radar verdwenen Motorola, al een vergelijkbare functie genaamd Smart Actions. Maar zoals een lezer van een Amerikaans artikel treffend aangeeft: “This is why the fanboy arguments get so heated. Google doesn’t have to copy anything. It already exists…. But of course, until Apple does it, it never really existed…”

Daar heeft de beste man wel een punt. Wanneer Apple iets maakt of doet is het wereldnieuws.
Zelfs wanneer het idee niet eens origineel is. Is dit de kracht van Apple of de zwakte van andere merken?

 

0 Shares:
2 comments
  1. Of gewoon zwak van de media die de berichtgeving verzorgen. Zij hebben immers de andere patenten over het hoofd gezien. Pure tunnelvisie en slechte onderzoeksjournalistiek.

  2. @hervmaas:disqus Dat zou inderdaad ook kunnen! Apple heeft wat dat betreft een hele 'actieve' fanbase met veel websites waarop alleen over Apple wordt geschreven. Wanneer het goed gaat wordt er altijd veel geschreven!

Comments are closed.

Dit artikel is 3.117 keer gelezen