Je foto tot leven brengen met muziek, video, tekst en meer? Dat kan met Thinglink. Thinglink is een gratis tool waarmee je interactieve afbeeldingen kan maken. Het platform bestond al even, maar sinds kort heeft Thinglink ook een iPhone app om je content te delen.

Hoe werkt de Thinglink app?

Maak een account aan, selecteer een foto en voeg links toe aan de foto. Per link verschijnt er een pointer op de foto die verwijst naar een video, tekst of webadres. Thinglink maakt het zo heel gemakkelijk informatie samen te brengen op één plek, en te delen. Achteraf krijg je ook nog inzicht in de statistieken.
Thinglink app foto delen Thinglink app link toevoegen

Waar kun je Thinglink voor gebruiken?

Je kunt de app inzetten om je omgeving iets te leren, iets te verkopen of gewoon te vermaken. Thinglink is bijvoorbeeld al gebruikt om meer te vertellen over de eerste vlucht van de Wright Brothers of als marketingtool om de USP’s van een auto te promoten.

Noorderzon op Thinglink

Ik kan zelf natuurlijk niet uitblijven met een experiment. Daarom heb ik een foto gemaakt van het Noorderplantsoen in Groningen. Daar vindt eind augustus een heel tof muziek- en theaterfestival plaats: Noorderzon. En, je zou het niet zeggen, maar boven deze vijver wordt een heel mooi podium gebouwd waar hele goede artiesten zullen optreden. Op de foto kan je een selectie van de artiesten zien die er dit jaar optreden.

Beperkte mogelijkheden Thinglink app

Nu ik druk aan het ‘thinglinken’ ben geslagen, vallen me wat dingen op. In de app heb je lang niet zoveel mogelijkheden als op het platform. Daar kan je meer social media toevoegen en de pointers in de foto stylen, maar in de app (nog) niet. Misschien een idee voor een volgende release?

Interactieve afbeeldingen via een app delen? Gaan jullie het proberen of wachten jullie op de volgende release zodat je ook alle mogelijkheden op je smartphone hebt?


Geschreven door