Wij mensen gaan er weer massaal op uit en trekken in kuddes naar de (Noordzee-) stranden. Spelende kinderen en whatsappende, zonnende, door zonnebrandcrème vettige lichamen maken de stranden onveilig.  Ehm, onveilig voor je smartphone wel te verstaan!

De warmte heeft weer toegeslagen. Het weer is het gesprek van de dag. Ja ja, we mogen nu bijna spreken van een hittegolf! Nieuwsberichten vliegen om je oren over extra maatregelen tegen de hitte. Het is oppassen geblazen deze dagen, drink voldoende en blijf tussen 11.00 uur en 16.00 uur uit de zon.

Help mijn smartphone is dood!

Heb jij het al eens meegemaakt? Je zit lekker op een terrasje in de zon, romantisch met je geliefde en een glas Chardonnay (een goede bekende mag ook natuurlijk!). Natuurlijk ligt je smartphone (in mijn geval iPhone) binnen handbereik want je wilt natuurlijk niets missen en vooral je vrienden via Whatsapp, Facebook, Twitter en Instagram vertellen hoe leuk en romantisch jullie samenzijn is op het zonovergoten terras. Wil je net die ene leuke foto uploaden, pak je je inmiddels gloeiendhete smartphone, en dan gaat het scherm op zwart. Paniek! Je smartphone heeft het begeven en deze wil met geen mogelijkheid meer aan. Wat je ook probeert, helaas pindakaas, niets werkt!

Eerste hulp bij oververhitting!

Jammer voor al die mensen die dit hebben meegemaakt en erg fijn voor al die mensen die nu kunnen lezen hoe je deze ellende kunt voorkomen. Door al deze ervaringen zijn de volgende smartphone First Aid Rescue tips ontstaan:

  • Neem je smartphone niet mee naar het strand! Geniet voor de verandering eens van een dagje rust (en je lief).
  • Voor de verslaafden onder ons, gebruik tijdens een stranddag een waterdicht hoesje, een draagbaar kluisje of een ziplock bag (wel zo goedkoop!) en doe daar je smartphone in. Je beschermt je smartphone tegen zand, water (nadruppelende bikini’s, boxershorts en haren) en vet!
  • Zonnebrandcrème is vettig. Voorkom vet op je smartphonescherm want dat krijg je er namelijk moeilijk af. Maak na het insmeren iedere keer even je handen schoon met een vochtig doekje. Dat voorkomt het ‘vieze brillen effect’, een scherm waardoor je niks meer kunt zien. Hoe irritant is dat! Toch een vettig scherm, gebruik dan wat Touch Screen cleaner. Vet en viezigheid verdwijnt als sneeuw voor de zon!
  • Leg je smartphone niet -nee nooit!- in de volle zon. Je smartphone raakt al snel oververhit en bij oververhitting gaat de batterij automatisch uit. Gebeurt je dit toch, laat dan je telefoon met rust en leg deze op een koele plek. Wacht tot de telefoon op een normale temperatuur is gekomen en zet hem dan pas weer aan. Maar voorkomen is beter dan genezen dus leg je smartphone altijd in de schaduw.
  • Heel handig en schattig: anti dust plugs beschermen je smartphone tegen zand, stof én water!
  • Last but not least, deze tips beschermen niet alleen je smartphone maar gelden ook voor je tablet, laptop en iPod!

Wil je echt geen enkel risico nemen dan laat je je waardevolle smartphone gewoon een dagje thuis (of in de kluis in je hotel). Neem een goed boek mee en geniet van je dagje strand. Aan het einde van de dag, als je rozig (rose en/of vermoeid) terugkomt, deel dan je verhalen en foto’s met al je vrienden. Jouw relaxdagje zal hen zeker inspireren. En je kunt in ieder geval iedereen vertellen dat jij niet lijdt onder social media junky gedrag!

Hoe bescherm jij je smartphone tegen de hitte? Ken jij nog andere trucjes?

 

0 Shares:
1 comment
  1. Stop al mijn spullen in een koelbox. Of ik wikkel het in een doek die ik gekocht heb op Bali. Zo blijven ze ook koel.

Comments are closed.

Dit artikel is 12.486 keer gelezen