Twee Duitse uitvinders hebben een digitale pen ontwikkeld met ingebouwde spellingscontrole voor handgeschreven teksten. De Lernstift heeft een sensor die schrijfbewegingen herkent en trilt als je een fout maakt tijdens het schrijven.

The Lernstift

Vertaald uit het Duits betekent Lernstift de Leerpen. En als je het filmpje hieronder bekijkt is de pen daar ook voornamelijk voor bedoeld, voor het onderwijs. Het leren schrijven moet weer leuk worden volgens de mannen en je moet op fouten gewezen worden op het moment dat je ze maakt.

Niet alleen spellingcontrole

De Lernstift kan meer dan alleen waarschuwen voor de fouten die je maakt. Met Wifi ingebouwd kan de pen verbinding maken met een smartphone of computer om de geschreven teksten te uploaden, te delen via social media of om deel te nemen aan een schrijftraining.

De toekomst van het onderwijs?

Het beeld dat ik heb van het onderwijs van de toekomst heeft voornamelijk te maken met het gebruik van tablets en laptops. Mijn angst is vaak dat kinderen niet meer leren schrijven. Gewoonweg omdat het steeds minder nodig is. In mijn dromen over de toekomst leren kinderen in groep 3 blind te typen in plaats van schrijven. Maar toch heeft schrijven iets. Ik vind het nog steeds fijn om af en toe een pen op papier te zetten en zou het zonde vinden als deze vaardigheid zou verdwijnen. Gaan onze kinderen foutloos leren schrijven met de Lernstift? Ik weet het niet, maar kudo’s voor het idee!

Denk jij er ook zo over? Lernstift is een Kickstarter project en kan nog wel wat backers gebruiken.

0 Shares:
Dit artikel is 3.271 keer gelezen