Op het nu 5-jarige Twitter, een houten jubileum, gebeuren leuke dingen. Al is het eerste idealisme er vanaf. Die vanzelfsprekende hulpvaardigheid. Zowel het halen als brengen van info. De balans. En toch, geluk plukken op Twitter, het kan nog.

Triggerende tweet

Af en toe triggert een tweet mij. Zo stuitte ik alweer een jaartje geleden op een opmerkelijke tweet van @IJsselstroom. Ik verwachtte een uitgeverij, maar nee, ik ‘ontmoette’ een heuse enthousiaste plaatsgenote van mij: Marike van IJssel. We wisselden wat info uit. Ondernemende dame met een neus voor trends. En we verloren elkaar weer uit het oog.

‘Ik pluk geluk’

Maar niet uit het hart. Gisteren kwam het tot een ontmoeting. Omdat ik tijd over had gekregen, een ware luxe tegenwoordig, had ik gemeld Marike in haar idealistische Geluksroute te willen bijstaan. Een Geluksroute die gelukkig niets pretendeert, maar wel uitwaaiert als een olievlek. Over heel Nederland! In ruim een jaar tijd. Ons landje heeft behoefte aan Geluk. Met een hoofdletter. Gratis geluk. Als geluksbrenger of als geluksplukker. Het ‘Ik pluk geluk’ slaat bij mij aan. Dat je gelukkig wordt, al is het maar een uurtje, staat vast. Hoewel er ook zat mensen zijn, die het niet aanstaat. Ook prima.

Slinger

In de huidige barre tijden -oh nee daar wil ik het echt niet over hebben!- is geluk zeldzaam. Dat gaan we koesteren. En delen. Een ware slinger van geluksmomenten wil ze, die Marike. Met bijvoorbeeld de harpiste, die zomaar wat ontroerende liedjes speelt. Of de horeca die de musicus een podium geeft, gratis en voor niets. De plukkers, die dit zomaar mogen plukken en beleven. Een route lopen en zich zo nodig inschrijven voor van alles en nog wat. De dansflirtworkshop als geluksbrenger. Alleen al van het woord word ik blij. En dan is er nog niks gebeurd.

Gratis geluk

Wil je ook wat gratis geluk plukken of brengen? Kijk eens op www.geluksroute.nl. Voor mij een gelukkige ontmoeting. Geluk met toch nog idealistisch Twitter!

0 Shares:
Dit artikel is 3.221 keer gelezen