Toen ik op mijn 18e mijn eerste tattoo liet zetten kreeg mijn moeder een lichte aanval. Maar, ik was 18 en dan is het moment om huisarrest uit te delen een beetje voorbij. Toen ik op mijn 25ste mijn tweede tattoo liet zetten, zuchtten mijn ouders diep, maar de preken bleven gelukkig uit.

Nu ik op mijn 38ste weer een tattoo ga laten zetten, klagen mijn ouders helemaal niet meer en zijn ze zelf benieuwd wat het wordt. Ik heb ze niet slecht opgevoed.

En omdat ik nu al weken bezig ben met het bedenken en ontwerpen van mijn nieuwe tattoo, heb ik wat geeky tattoo-inspiratie bij elkaar verzameld. Misschien zit er wat voor jou bij.

Don’t Panic

We heten natuurlijk niet voor niks 42Bis en de bekendste zin uit The hitchhikers’s guide to the galaxy is natuurlijk cool.

Wrists

Shoryuken

Wie in de jaren ’80 en ’90 Streetfighter speelde kent deze combi waarschijnlijk wel. Het levert de speciale attack Shoryuken op.

tattoo-1257886294

HTML is een basisvaardigheid en om te laten zien dat je het hebt begrepen kun je het natuurlijk gewoon tatoeëren. Voor de newbies: </head> de tag die het einde van het head-gedeeltje aangeeft en <body> geeft de start van de body van je HTML document of in dit geval – jezelf.

tattoo

USB

Handig om te weten dat deze persoon USB ondersteunt…maar waar je dat stekkertje dan in kunt duwen…dat hoeven we dan niet perse te weten.

geek-tattoo-designs-8

Appeltjes

Een heel bijzonder soort trampstamp. Als dit geen Apple-liefde is, dan weet ik het ook niet meer.

apple-tatto-300x235

XKCD

Je bent de webcomics van xkcd vast al eens tegengekomen. En ja, ze zijn leuk, maar om ze nou op jezelf te laten vereeuwigen…hmmmm

xkcd_480_poster

Simpsons

Een lijst met geeky tats is niet compleet zonder Homer. “Praise Jebus” komt overigens uit seizoen 11, aflevering 15 van The Simpsons, waarin Homer als missionaris aan de slag gaat in Afrika.

tattoo-6

Power

Oh, had hij/zij maar een uitknop. Há, dat kan geregeld worden!

geeky-tattoo-48

DNA

Leuk bedacht, maar hij klopt niet helemaal. Voor zover ik weet heeft een DNA-helix 23 paar chromosomen en niet de 18 die ik er hier tel.

lilies-ribcage-tattoo-funny_4574390342124160 (1)

Patronum

Een onvervalste Harry Potter tattoo. Nu zijn het fantastische boeken, maar of dat over 30 jaar nog steeds leuk is om op je lijf te hebben….Ach, zolang het maar geen 50 shades of gray tattoo is…

235031674273653100_rgIFx7jo_f

Old skool

Een old skool Atari-tattoo. En al is het merk failliet, de inkt is voor eeuwig.

120124_geek_tattoo2_405

CTRL-ALT-DEL

Soms wil je gewoon helemaal opnieuw beginnen, even rebooten. Dat moet deze jongen ook hebben gedacht. Ik erger me er overigens wel aan dat alt eerst staat en dan control.

geeky-tattoos11

Stormtrooper

Een hele mooie uitvoering van een stormtrooper zelfs. Niks voor mij, maar ziet er wel goed uit.

Geek-Tattoo-Design-10

Fail whale

Ken je ICQ nog? Als het antwoord nee is, dan snap je waarom ik deze tattoo niet het absolute einde vind.

whale

Game over

In de categorie “prison tattoos”, oftewel tattoo’s die je alleen kunt zetten als je niet in de burgermaatschappij hoeft te leven, scoort deze wel punten. Maar dan weer geen gangsterpunten en daar heb je in de bak meer aan dan aan geek-punten.

209209_12

En nog eentje in diezelfde categorie

geeky-tattoo-27

Gienig

Jawel, dat is verkeerd gespeld en dus een rood kringeltje. Lollig hoor om dat te tatoeëren..of wacht, nee toch niet.

mispelled-500x375

Nerdfest

Doctor Who, Lord of the Rings én The hitchhiker’s guide to the Galaxy…allemaal in één tattoo.

nerdy-tattoo-478x550

En jij?

Heb jij ook een geeky tattoo? We zien de pics graag tegemoet!

0 Shares:
5 comments
  1. Een DNA-string bestaat niet uit chromosomen: een chromosoom is juist opgebouwd uit DNA. En DNA bestaat uit vele duizenden base-paren – dus logischerwijze is dit maar een klein stukje DNA. Die strengen zijn namelijk nogal lang …

    Dus met dat plaatje is niets mis, het is zelfs rechtsdraaiend, heel goed. Je kan nog gaan klagen over de ongelijke windingen die erin moeten zitten, maar ja … dat wordt wel erg nerderig.

    1. dammit guest, ik dacht ik doe even wijs…maar blijkbaar had ik bellen horen luiden en was ik klepels kwijt :) Wel een bijzondere naam dat…guest! :)

    1. ja klopt. Maar veel mensen kennen nu ICQ helemaal niet meer. Dus als je die had laten zetten zouden mensen nu vragen: wtf is dat. En twitter zou zomaar hetzelfde lot beschoren kunnen zijn !

Comments are closed.

Dit artikel is 16.127 keer gelezen