Facebook is vanmorgen begonnen met de uitrol van de uitgebreide zoekfunctie Graph Search. Te beginnen met gebruikers binnen en buiten de V.S die de Amerikaans-Engelse versie van Facebook gebruiken. Met de Graph Search kun je uitgebreid zoeken naar o.a. foto’s, activiteiten, vrienden, locaties, waarbij je de resultaten kunt filteren.

Zo kun je je zoekopdracht bijvoorbeeld specifieker maken door niet alleen te zoeken op ‘sports my friends like’, maar op ‘sports my friends who live nearby like’. Als je begint met typen in de zoekbalk, krijg je aanvullende suggesties om je zoekopdracht te verfijnen, bij voorbeeld ‘sports my friends who work at [company name] like’.

graph-search

De Graph Search moet het voor gebruikers makkelijker maken om lijntjes te leggen tussen vrienden en hun specifieke interesses. Om te zien waar ze hun tijd doorbrengen, wat ze leuk vinden en of daar overeenkomsten in zitten.

Een toevoeging die wellicht nog wat nieuwe inzichten in je kennissenkring oplevert. Wie weet blijk je overeenkomsten te hebben met mensen waar je dat helemaal niet van verwachtte. En doordat het makkelijker wordt om te zien waar je vrienden bijvoorbeeld hebben gegeten, is het ook eenvoudiger om te vragen wat ze van een restaurant vonden.

Als het goed is vind je overigens geen echt revolutionair nieuwe dingen. De Graph Search doorzoekt namelijk alleen openbare informatie en de geheime levens van jezelf en je vrienden blijven – zolang ze zelf het niet ‘en plein public’ op het blauwe netwerk zetten – nog steeds geheim.

BRON: New York Times

 

 

 

 

 

 

0 Shares:
Dit artikel is 2.529 keer gelezen