De huizenmarkt ligt nog steeds op zijn gat. Soms hoor je even wat positievere berichten. De huizenprijzen zouden niet meer zakken en het aantal verkopen neemt weer toe…, maar de dag later is dat bericht weer achterhaald. In deze barre tijden probeer ik mijn business, een bed and breakfast op Bonaire (Caribisch Nederland), te verkopen.

Natuurlijk heb ik een makelaar in de hand genomen, maar ik heb besloten de makelaar een handje te helpen en eerste hulp te bieden. Ik had geen ervaring met  ‘online huizenverkoop’, maar toch levert mijn aanpak (virtuele) bezichtigingen op.

Dit is deel twee uit een serie van vier artikelen over mijn online verkoopavontuur.

Reblog, deel en love

Bed and Breakfast Bonaire

In het eerste artikel schreef ik dat een belangrijke stap in het verkoopproces een eigen site is. Ook ik heb een site gemaakt:  bedandbreakfastbonaire.com.

Daarbij heb ik gebruik gemaakt van een gratis blogplatform, te weten Tumblr. Maar er zijn veel meer blogdiensten: WordPress, Blogger, Drupal, enz.

Ernst Jan Pfauth heeft de voor- en nadelen van de verschillende blogdiensten op een rijtje gezet.

Ik heb gekozen voor Tumblr en echt niet alleen omdat het gratis is. Tumblr heeft veel meer voordelen. Je kunt updates van andere volge en posts van anderen rebloggen en delen. Bovendien ziet Tumblr er fris uit, is hip en je kunt via de Love button laten weten dat je een bericht leuk vindt. Tumblr is bovendien heel geschikt voor het presenteren van foto en video’s en dat is nou net wat ik op mijn verkoopsite wil laten zien. Sinds Tumblr opgekocht is door Yahoo, is het wel wat preutser geworden. Love mag nog steeds, maar sex, bloot en porno worden geweerd. Maar ik verkoop geen bloot. Ik verkoop een bed and breakfast!

Domeinnaam puzzel

Nadat ik net zoals Marco Raaphorst besloten had Tumblr te gebruiken voor mijn site, was de volgende stap de domeinnaam. Voor de domeinnaam moet je natuurlijk betalen. Daar ontkom je niet aan. Duur is het niet, voor een paar euro ben je klaar. Het is wel belangrijk een goede naam te kiezen. Logisch denk je, maar er worden zoveel fouten gemaakt bij een domeinnaam.

Ik heb wel even gevogeld op de beste domeinnaam. De naam mag niet te lang zijn, moet de juiste trefwoorden bevatten, dient de inhoud van de site te beschrijven en hij moet natuurlijk nog beschikbaar zijn. Eigenlijk komt het erop neer dat je je domeinnaam zo simpel mogelijk moet houden. Er zijn verschillende tools die je kunt inzetten bij het vinden van een domeinnaam. Op domai.nr kun je je zoektocht naar een domeinnaam met korte url starten. Verder is er nog domainsbot en domein-registreren waarbij je ook gemakkelijk andere extensies voor domeinnamen kunt proberen, zoals .nu, .com, .be, .eu of .net.

Bed and breakfast en goud

BonaireInmiddels heb ik contact gehad met de vorige eigenaar van het bed and breakfast en hij vertelde me over de schat die te vinden is op het terrein van mijn appartementencomplex. Hij zei dat de schat zeker anderhalf miljoen dollar waard moet zijn. Hij heeft er zelf geen baat meer bij. Ik mag het hebben! Ook was hij zo vriendelijk een tipje van de sluier op te lichten. Het zou gaan om goud. En ik begin steeds meer een idee te krijgen waar het om draait. Hopelijk vind ik het nog voor de verkoop, zo niet dan is het voor de volgende eigenaar!

 

0 Shares:
Dit artikel is 3.618 keer gelezen