De laatste tijd luister ik er niet eens meer naar: berichten over de huizenmarkt en de crisis: sjagerijnig word ik ervan en ik weet het toch al: het gaat slecht en het wordt er voorlopig niet beter op. Toch heb ik besloten om in deze ellendige tijden mijn business, een bed and breakfast op Bonaire (Caribisch Nederland), te koop te zetten. Met pijn in het hart, maar het moet: zin om iets nieuws op te starten, familie-omstandigheden en meer van dat soort zaken.   

In vier artikelen wil ik jullie deelgenoot maken van mijn online-verkoopavontuur. Daarbij vind ik het de kick om zoveel mogelijk gebruik te maken van gratis diensten en wil ik zo weinig mogelijk geld uit te geven. Wel wil ik er natuurlijk veel tijd en energie in stoppen.

Eerste Hulp

Bed and Breakfast BonaireMijn appartementencomplexje  staat nu een klein jaar te koop en daarbij heb ik de hulp van de beste makelaar op het eiland. Gelukkig heb ik geen haast om te verkopen en is er geen stress. Want stress is juist de reden dat ik 10 jaar geleden Nederland heb verlaten en op het relaxte Bonaire terecht ben gekomen! Maar toch, het traject verloopt traag, tergend traag en levert weinig bezichtigingen op. En daar kan ik helemaal niet tegen: werkeloos toekijken en afwachten zijn niet mijn sterkste kanten. Daarom heb besloten om de makelaar een handje te helpen en eerste hulp te bieden. Gewoon vanachter mijn bureau, met laptop en mijn boerenverstand. Ik ben een beginneling  op het gebied van de “online huizenverkoop”, maar mijn aanpak levert resultaat op. Nee, mijn bed and breakfast is nog niet verkocht, maar ik krijg veel meer reacties en vragen van geïnteresseerden. En dat geeft de burger moed.

Saai en gesettled

Aanvankelijk wist ik helemaal niks van online verkoop, maar inmiddels zijn me een paar dingen duidelijk geworden. Zo merkte ik dat de individuele huizenverkoper (of die nou een appartement, een doorzonwoning, of een vakantiehuis te koop heeft staan) veel creatiever is dan de gesettelde makelaar die slechts overzichten geeft  van het huizenaanbod en papieren glossy brochures publiceert. Saai!!!  Je moet juist opvallen, gek doen en de aandacht trekken!  Wat me ook duidelijk is geworden, is dat facebook enorm belangrijk is om bekend te worden en dat je je moet laten inspireren (lees: stelen) door successen van anderen. Zo heeft Bianca haar kinderen en facebook ingeschakeld om haar huis te verkopen.  En deze huizenverkopers hebben rijdende reclame langs de weg ingezet om mensen aan te zetten hun sociale netwerk te gebruiken om hun huis te verkopen. Degenen die de “gouden tip” geeft, krijgt bovendien nog eens  €10.000,-.  En bij aankoop van dit huis, krijg je de boot gratis.

Open deur

Mijn bed and breakfast staat op de site van de makelaar vermeld, maar dat is voor de online verkoop onvoldoende. Je moet echt een eigen site hebben, die volstaat met foto’s en natuurlijk een e-mail adres. Voor de lezers van 42bis is dat natuurlijk een open deur. Maar hoeveel particuliere huizenverkoopsites zijn er? Dat zijn er bizar weinig!  Toch heb ik er een aantal weten te vinden. Zo vond ik dit appartement.  En deze woning in Frieslanddit  station in Vroomshoop en deze molen in Limburg hebben een eigen site. En bed and breakfasts en appartementencopmplexen met een eigenverkoopsite zijn er al helemaal weinig te vinden. Wel is er deze overkoepelende verkoopsite. Kennelijk ziet nog niet iedereen het nut in van een eigen site.  Vandaar dat ik deze “open deur” toch nog even intrap!

Anderhalf miljoen dollar

Duidelijk zal zijn dat ik inmiddels wel een eigen site heb gemaakt van mijn bed and breakfast. En als amateurtje in de online huizenverkoop heeft me dat behoorlijk wat gepuzzel en denkwerk gekost. Gelukkig is er wat onderzoek  gedaan. Hier op 42bis vond ik een interessant verhaal. In het volgende artikel zal ik hier meer aandacht aan schenken. Ook zal ik dan ingaan op de schat die begraven ligt op het terrein van mijnappartementencomplex. De vorige eigenaar schijnt ergens zo’n anderhalf miljoen dollar te hebben verstopt. Ik heb het nog niet gevonden, maar hij heeft me verzekerd dat het er echt moet er echt liggen!! En ik denk dat ik deze “schat” eens ga inzetten om mijn site te promoten.

 

0 Shares:
Dit artikel is 3.097 keer gelezen