Captain Obvious is een man van zijn woord. Wat hij zegt, is waar. En waar het gezegd moet worden, is hij. Als een echte superheld wordt hij aanbeden door het volk en verguisd door de elite en de (twitter-)politie. Wie is hij en is hij een vriend of vijand van de mensheid?Voor wie niet genoeg in-crowd is, Captain Obvious is geen Batman. Geen beacon in de donkere lucht. Hij is meer een V van de Vendetta, want iedereen kan Captain Obvious zijn. Omdat 42bis niet zomaar voor iedereen is, heeft het geen zin over iedereen uit te wijden. Dus here’s one for the in-crowd!

Vriend?

captain-obvious-excuse-me-while-i-dHet web wordt overspoeld met experts van eergisteren. Of in ieder geval hedendaagse experts die, in het belang van klantenbinding en de kijkcijfers, een tros oude melkkoeien in hun slootje bewaren. Je kent ze, mensen die anno juli 2013 nog steeds dit-moet-je-doen-om-succesvol-op-twitter-te-worden-blogjes durven typen.

Ach, misschien hebben ze nog gelijk ook. Ik bedoel, als je bezoekers het eten als verse vlaai… als het geld in het laatje brengt, waarom zou je het dan niet doen?

Vijand?

Ik twijfel daarom wie de vijand in dit spannende stripverhaal nu echt is…

Is het Captain Obvious himself?

Of zijn het de mensen die te lamlendig zijn om zelf te Googlen naar de impact van de laatste SERP-aanpassingen? Googlen naar de SERP, voel je ‘m? Googlen naar de SERP…? Dat bedoel ik dus: dat sommige mensen niet snappen dat ze gebruik kunnen maken van de informatierijkdom op het internet.

Zonder luie mensen heeft Captain Obvious geen bestaansrecht. En mét deze mensen? Je schiet er geen reet mee op. Zeker niet als ze blogs tweeten over hoe je meer bezoekers op je site krijgt. Unfollow, report as spam en schei-toch-uit-ga-breien.

Sja…

captain-obvious-9157Obvious heeft trouwens wel een overeenkomst met Batman: zijn stem is schor en versleten. Je kunt de Cap’n daarom makkelijk herkennen, als hij een non-statement maakt, een dertien-in-een-dozijntje doet of gewoon slim probeert te doen met nieuws van 6 maanden geleden. Hij helpt zijn mede-professionals met goedbedoeld advies, maar zelfs de late majority wist allang wat Captain Obvious eigenlijk wilde zeggen: No shit, Sherlock!

0 Shares:
3 comments
  1. Goed stuk resultaten behaald in het verleden geven geen garantie voor de toekomst

Comments are closed.

Dit artikel is 4.342 keer gelezen