Volgens bronnen van The Wallstreet Journal test Apple met grotere schermen voor zowel de iPhone als de iPad. Bronnen bij officiële leveranciers van Apple geven aan dat de Amerikaanse reus om verschillende prototypes heeft gevraagd met grotere schermen.

Het zou gaan om iPhone schermen groter dan 4 inch en een nieuw tabletscherm van iets minder dan 13 inch doorsnede. Ter vergelijking: de huidige iPhone 5 heeft een scherm van 4 inch waarbij de iPad een 9.7 inch scherm heeft. Een flinke vergroting als je het mij vraagt.

The Phablet

Wanneer Apple deze schermvergroting doorzet gaat het mee in de trend van andere telefoon en tablet makers. Zowel Sony, Samsung als Huawei hebben telefoons in de markt met een scherm groter dan 5 inch die zorgen voor een mooi nieuw begrip: “The Phablet.” Deze kruising tussen een telefoon en tablet lijkt alsmaar aan populariteit te winnen.

The bigger the better?

Waarbij het een aantal jaar geleden nog een kunst leek om alles zo klein mogelijk te maken, is het groot groter grootst weer helemaal terug in de telecom wereld. De Samsung Note is daar misschien nog wel het beste voorbeeld van. Zelf ben ik er geen fan van, want een telefoon hoor je met één hand te kunnen bedienen! Sta jij wel in de rij voor de volgende 5 inch+ smartphone?

0 Shares:
Dit artikel is 5.475 keer gelezen