Als eerste mobiele provider van Nederland komt KPN met 4G. Dat is supersnel mobiel internet. En supersnel is ook echt supersnel: 4G is ongeveer 10 keer sneller dan 3G. Bovendien is je bereik met 4G ook nog eens drie keer beter. Serieus, wie wil dat nou niet?

De uitrol van 4G in Nederland is in februari begonnen. Inmiddels heeft de helft van het land al dekking en aan het eind van het jaar zal dat 80% zijn. Over supersnel gesproken.

Mobiel werken (en spelen) zoals het hoort

Want geef nou toe, werken ‘on the go’ gaat toch nog niet helemaal zoals het zou moeten gaan. Hoe vaak besluit je met het downloaden van een app maar even te wachten tot je weer thuis of op kantoor bent? Hoe relaxt is skypen, hangouten en HD YouTube kijken nou echt onderweg? En ga je dat filmpje over je 3G-verbinding uploaden? Dacht het niet!

De snelheid van 3G beperkt je dus behoorlijk in het gebruik van je smartphone, tablet of laptop, waardoor mobiel werken ook nog steeds zijn beperkingen heeft.

Met 4G is dat verleden tijd. Eindelijk kan je je mobiele apparaat gebruiken zoals het bedoeld is. Filmpjes uploaden, videobellen zonder haperen, grote bestanden uitwisselen, allemaal met een verbinding die soms zelfs sneller is dan WiFi. En in de trein naar huis mis je natuurlijk niks van die voetbalwedstrijd.

Je abonnement groeit mee

Goed, maar dan ga je dus ook flink meer MB’s verbruiken? Ja, dat is zo. Maar KPN biedt 4G natuurlijk niet aan zonder passend abonnement. Neem je Alles-in-één van KPN, dan heb je standaard 4G en standaard heel veel dataverkeer. Ben je door je bundel heen, dan worden de MB’s wat langzamer, maar niet duurder. Goed geregeld dus.

Meer informatie over 4G van KPN. Voor een snelheidsvergelijking tussen 3G en 4G, check je dit filmpje:0 Shares:
1 comment
  1. Interessant, leuk ook die parachutesprong, maar ik vind het wel jammer dat er advertorials tussen de blogs inkomen. ook al zijn ze heel herkenbaar (staat duidelijk in de kop). Blogs vind ik leuk, maar advertenties…… daar ben ik niet zo van!

Comments are closed.

Dit artikel is 4.588 keer gelezen