Dat niet iedereen even blij is met Windows 8 en vooral het gebrek aan startmenu maakt deze en gene (mij bijvoorbeeld) licht ongelukkig. Met versie 8.1 zouden we – als het aan Microsoft ligt – stukken gelukkiger moeten zijn. Versie 8.1 is geen volledig nieuw OS (dat lijkt me duidelijk), maar er is wel het een en ander aangepast en dat ziet er niet slecht uit. Het zijn wel vooral cosmetische aanpassingen, maar dat mag geen verrassing zijn. 

Het slechte nieuws is dat het startmenu nog steeds niet terugkeert. Wel is er in de nieuwe versie een startknop die je vanaf elke plek terug kan brengen naar het startscherm: dat ding met al die tiles waar ik zelf nogal zenuwachtig van word.

Het goede nieuwe is dat het allemaal net iets makkelijk gaat werken en er tonnen mooier uitziet. Voor een sneak preview van wat je mag verwachten kun je deze video bekijken.

Gebruik jij Windows 8? En waar word jij het meest blij van? Maar ook, wat is jouw grootste klacht?

Bron: Gizmodo

0 Shares:
7 comments
 1. Dat cosmetische is nou niet het gene waarop ik op zit te wachten. Vind het een onzinnig iets om die verder uit te werken terwijl de meeste mensen andere zaken als storender beleven.
  Zo vind ik het helemaal niet erg om geen startknop te hebben maar dat je specifiek naar de rechter bovenhoek moet om de "menu" balk te zien vin ik vervelend.
  Ik blijf op mijn andere pc dus ook mooi Windows 7 draaien waar ik me wel goed bij voel.

 2. Heb zelf Windows 7 op mijn vaste pc en 8 op mijn laptop. Nu gebruik ik mijn laptop echt vooral om presentaties te geven dus erger ik me er niet al te erg aan. Maar zonder touch slaat het hele gebeuren echt nergens op moet ik zeggen. En ik erger me kapot aan het gebrek aan startmenu. Gelukkig kun je dat wel omzeilen, alleen ben ik so far nog te lui geweest om dat te doen. Maar idd, ik houd het voor mijn serieuze computer lekker bij 7 :)

 3. Zelf gebruik ik W8 icm een Bamboo, tijdens tekstverwerken gebruik ik de sneltoetsen. Wanneer je eenmaal de sneltoetsen kent, dan werkt dat net zo snel als werken met een touch screen. En het start menu heb ik nog geen moment gemist.In de video zitten een aantal handige nieuwe features, maar niets wereldverbeterends.

 4. Ben heel blij met Windows 8, maar de startknop mis ik vreselijk. Moet soms enorm zoeken naar iets simpels als de rekenmachine of notepad. Pleur nu alles maar gewoon in de taakbalk als ik ze eenmaal gevonden heb.
  O, en nog iets sufs, ik weet dus soms niet hoe ik een applicatie kan sluiten, zoals de camera. Zie nergens een x of een 'close' button. Doe het dan maar via taakbeheer. Misschien ben ik te lui om echt te zoeken, kan zomaar namelijk, en is het allemaal voor de hand liggend.

  1. F4 is doorgaans de knop waarmee je een applicatie kunt afsluiten. Mijn (nieuwe) laptop kwam voorgeinstalleerd met een programmaatje waarmee je de startknop terug kon halen, alsmede de oude vertrouwde desktop. Van de Windows8 UI merk ik dus niets. Erg handig van, in dit geval, Lenovo.

 5. Zo slecht vind ik windows 8 eigenlijk niet, alleen werkt dat gedoe met 'buttonloos' oproepen van een waardeloos tegeltjesmenu en oneindig met de muis rechts 'schuren' voordat daar een onbruikbaar tools menuutje verschijnt voor geen meter.

  Ik gebruik de gratis tool 'classsic shell', daarmee krijg je de startknop terug en weer gewoon toegang tot het oude en vertrouwde menu, het control panel etc.

  En al die waardeloze apps? Die gebruik ik gewoon niet ;-)

 6. @Robin, kan F4-en tot ik lamme vinger heb (ontdekking gedaan, ik F4 met middelvinger, zou dat iets zeggen?), maar de app sluit niet. Snif.

Comments are closed.

Dit artikel is 3.750 keer gelezen