Het was een gezellig feestje bij Online Marketing Amersfoort op 18 juni. We vierden met ruim 200 mensen de eerste verjaardag van #OM033. Dit blog is geschreven naar aanleiding van deze avond.

Celebration!

Het thema van dit verjaardagsfeestje was “Celebration”. Dat klonk veelbelovend. Organisator Ramon de La Fuente had het allemaal uitstekend voorbereid. Goede sprekers, mooie locatie, prima catering en ruim 25 graden; niets stond in de weg om van deze avond een succes te maken. Dat is inderdaad ook gelukt. De presentaties en de video zijn van die avond zijn online beschikbaar.

Video

Alles bij elkaar geven de presentaties en de video’s een goed beeld van de feestelijke én interessante avond. Het programma zag er als volgt uit: “Stel de gebruiker centraal met Google Analytics” van Allard de Boer, SEO Manager @ Ebay/Marktplaats. “Hoe bereik je online je winkelend publiek?” van Sabine van Velsen, Industry Leader Retail @ Google en “Kansen met YouTube videos” van Rik de Fluiter, Business Development @ Moviebites. Voor dit blog heb ik me laten inspireren door de kansen en mogelijkheden van video. Met dank aan Rik de Fluiter.

Tomorrow is already happening

Via de presentatie van Sabine van Google zagen we al dat wat morgen technisch mogelijk is, vandaag al gebeurt. Of zoals zij het samenvatte: “tomorrow is already happing”. Daarna kwam Rik aan het woord. In een sneltreinvaart kregen wij een aantal inspirerende videoproducties voorgeschoteld. Variërend van een Russische bank, Belgische secretaresses en how-to-filmpjes als het gaat om solliciteren. Je kan overal een video over maken. De voordelen van video zijn duidelijk. Bewegend beeld en geluid spreekt aan. Daarbij kan je heel veel woorden in een minuut kwijt. Je kan veel zeggen in korte tijd. We kijken met z’n allen steeds meer video en dat zal alleen maar toenemen. Of het nu gaat om consumenten of bij zakelijk gebruik. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 1 op de 4 online zoektochten eindigt bij een filmpje op YouTube! Daarmee is het inmiddels de tweede zoekmachine na Google…

Op basis van verschillende onderzoeken is er een aantal trends te noemen. De samemvatting van de trends komen uit onderzoeken van o.a. MarketingFacts, ComScore, MetrixLab, Google en Forrester.

  • Generation Now: online volgen we overal en altijd het nieuws.
  • Screenagers: we kijken waar en wat we willen, op welk scherm dan ook.
  • Video betekent traffic: websites met video maken meer kans om op de eerste pagina van zoekresultaten te komen.
  • Broadcast yourself: via blogs worden er steeds vaker video’s toegevoegd. Personal branding wordt veel persoonlijker.
  • Gebruik video ook ‘educational’: via video’s kan je van alles uitleggen. Laat het zien en leer hoe dingen werken.
  • Video is business: van retail, naar e-tail naar v-tail. Bezoekers blijven langer op de site van de webshop als er video’s zichtbaar zijn. Daarbij neemt ook de kans op een aankoop toe…

Over de ontwikkeling van videoproducties had Rik ook nog twee goede tips. 1. Bezuinig niet op de ontwikkeling van een goed verhaal en de inzet van een professionele regisseur. 2. Maak een video altijd vanuit marketingdoelstellingen en niet alleen omdat een ‘filmpje maken’ zo leuk is. Deze avond werd het me duidelijk. We all want video. And we want it now!

 

0 Shares:
Dit artikel is 4.022 keer gelezen