Aldi, bekend van goedkope boodschappen en matig personeelsbeleid, verkoopt al een paar jaar low-budget elektronica. Met hun computers en laptops hebben ze al bewezen dat die elektronica helemaal zo slecht niet is. Dus heb ik afgelopen woensdag voor 100 euro rond een Aldi-telefoon en 4 croissantjes gekocht.

Uiterlijk

Je ziet direct dat de Wolfgang AT-AS40D geen iPhone is. Net als elk B-merk heeft Wolfgang blijkbaar niet de behoefte kunnen onderdrukken om een onnodig lelijk detail toe te voegen aan het toestel. In dit geval een metaalgrijze strook over de bovenste helft van het toestel. Was die gewoon zwart, dan zag het toestel er al een stuk minder cheap uit.

Ook de dikte en de ruimte rondom het scherm verklappen dat het toestel aan de onderkant van de markt zit. Telefoondesign-101: hoe compacter, hoe duurder.

Scherm

De AT-AS40D is uitgevoerd met een 4″-scherm en een resolutie van 800x480px. Daar kun je wat mee! Streaming gaat als een beest, maar bij slecht licht moet je het contrast een beetje bijstellen. En in de volle zon kun je ‘m met een gerust hart uitzetten. Je ziet toch niet of je scherm aan of uit is.

Gebruik

AT-AS40D1Het toestel heeft een single core 1Ghz-processortje met 512mb geheugen. Lekker standaard.
Maa-haar! In tegenstelling tot Samsungs en HTC’s, heeft Wolfgang de Android 4.1-installatie niet volgeplempt met onnodige apps en zooi. En dat merk je echt: hij is sneller dan een A-merk Android-toestel met dezelfde specs.

Ik zal het je nog mooier vertellen: het toetsenbord typt beter dan de HTC One V die ik van mijn werk heb. Had. Want een Wolfgang is geen Wolfgang zonder dual sim. Ik weet nu al niet meer waarom ik zo lang met twee telefoons heb rondgelopen. Dual sim is koning!

Camera

Voor veel mensen is de camera een belangrijk onderdeel van de telefoon. De Aldi-phone is uitgerust met een 5.0MP-camera en een 0.3-kijkertje aan de voorkant. Beide werken. Dat is voor mij meer dan genoeg.

Kopen?

In de wetenschap dat de komende zomer een nieuwe ijstijd aanbreekt, kan ik uitstekend leven met het matige zon- en kleurbeheer van het scherm. En dat ie misschien niet zo slick oogt als een iPhone, of misschien een beetje plastic aanvoelt, vind ik het prijsverschil van 500 euro meer dan waard!

Dus moet je m kopen? Ik zou niet weten waarom niet. Een Wolfgang-telefoon is het nieuwe Zeeman-shirt. Trust me. Of ie nog op voorraad is bij je lokale Aldi, dat weet ik niet.

0 Shares:
4 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 21.981 keer gelezen