OUYA is een nieuw type game console die draait op het Android besturingssysteem van Google.
De markt van games en game consoles is al jaren volop in ontwikkeling. In de afgelopen maanden heeft Microsoft de nieuwe Xbox One onthuld en is Sony gekomen met de Playstation 4. Zelfs de op Android gebaseerde game-systemen worden meer en meer aangekondigd. In deze markt heeft de OUYA in mijn ogen de beste kans van slagen.
ouya2

De OUYA

Het verhaal van de OUYA begon met een crowdfunding-campagne op Kickstarter.com, waarbij in korte tijd het tienvoudige van het beoogde bedrag werd opgehaald. De inzet was het openbreken van de markt voor game consoles en het leveren van een – op Android gebaseerde – betaalbare game console.

Specificaties & applicaties

De OUYA is gebaseerd op een NVIDIA Tegra 3 processor, heeft 1GB RAM en 8GB interne opslag die uit te breiden is via USB. De console ondersteunt bij de lancering 172 games, maar heeft ook de mogelijkheid om applicaties te “side loaden”, waardoor een grotere hoeveelheid games en applicaties beschikbaar is. XBMC – de mediacenter-software waar we eerder over schreven – is ook aangekondigd voor de OUYA, waardoor je niet alleen games kan spelen maar de console ook als mediaplayer kan gebruiken. Het is mogelijk met de OUYA films en video’s te streamen met HD-kwaliteit (1080p).

Beschikbaarheid

De OUYA is inmiddels te bestellen via de website, maar is ook verkrijgbaar via verschillende retailers.

0 Shares:
Dit artikel is 3.679 keer gelezen