De Spaanse autoriteiten hebben het vermoeden dat de opvarenden van een zeiljacht van een Nederlandse miljonair het Spaanse eiland Formentera van zijn internetverbinding hebben beroofd. Was Google’s project Loon nu maar “in de lucht”.

Nog niet overal online

Niet iedereen is er zich van bewust, maar een groot deel van de wereld is nog niet verbonden met het Internet. Google wil natuurlijk dat iedereen gebruik kan maken van hun zoekmachine en social network en maakt zich er met project Loon hard voor om iedereen met het Internet te verbinden.

Project Loon

Het idee is om een gigantisch netwerk te maken met ballonnen die op grote hoogte zweven. Door gebruik te maken van de wind kunnen de ballonnen in de juiste positie gebracht worden. De gebruiker maakt verbinding via een speciale antenne met een ballon die via andere ballonnen weer in contact staat met een Internet provider.

Voor Formentera zal deze oplossing te laat komen denk ik, maar ik vind het briljant hoe Google met een netwerk van ballonnen iedereen op het Internet denkt te krijgen.

0 Shares:
Dit artikel is 2.386 keer gelezen