Volgens Searchengineland.com is de Google Webmaster documentatie over hoe je de positie van je website in de zoekresultaten kunt verbeteren, stilletjes aangepast. De verandering is in lijn met de nieuwe boodschap van Google: bij een goede website ligt de focus op goede content en niet op de hoeveelheid links die naar de site verwijzen.

Zorg voor een site die men wil gebruiken en delen

Voorheen stond er op deze pagina onder andere de volgende tekst:

In general, webmasters can improve the rank of their sites by increasing the number of high-quality sites that link to their pages.

Nu staat er:

In general, webmasters can improve the rank of their sites by creating high-quality sites that users will want to use and share.

Loopt Europa achter?

google SEO

Misschien lag Google Translate er een dagje uit, misschien heeft iemand gewoon over het hoofd gezien dat deze documentatie in nog zo’n 15 andere talen dan Engels  wordt aangeboden. In ieder geval staat op de Nederlandse, Duitse en Spaanse versies van deze pagina, de oude tekst nog in volle glorie.

Of zou het zo zijn dat Google Europa een beetje achterloopt en we hier nog even kunnen scoren met linkbuilding?

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 5.567 keer gelezen