In de bijna 5 jaar dat 42Bis bestaat (eerder onder de naam Contentgirls), zijn we uitgegroeid van een klein clubje van drie, tot een redelijk grote organisatie van 100 mensen die achter de schermen bloggen, eindredactie doen en de hele machine aan de praat houden(ons CSI Team). Gemiddeld ontvangen we op de site 40.000 bezoekers per maand en dat is toch een hele bak koffie die we virtueel moeten uitserveren. 

Door de groei – waar we nog middenin zitten – zijn we toe aan een volgende stap. En in dat kader zijn we op zoek naar een Chef eindredactie die ons op dat gebied vooruit kan helpen.

Wat doet de Chef Eindredactie?

Die hoeft zelf geen eindredactie te doen, al mag dat natuurlijk wel. Wat deze chef wel doet is het volgende:

 • Het formuleren van een redactieformule met inspraak van de eindredacteuren: wat zijn de uitgangspunten en richtlijnen voor blogs op 42Bis
 • Het opwerpen en leiden van eventuele discussies in de redactieworkspace met als doel het verbeteren van de eindredactie
 • Het doen van voorstellen ter verbeteringen m.b.t het redactieproces
 • Het beoordelen van proefblogs (soms weken niks, soms 1 of 2 per week). Hierbij is alleen een go of no go nodig en dus geen volledige eindredactie

Wat heb je eraan?

 • Nou, je bent dan chef eindredactie. Ben je een tekstdier, dan staat dat natuurlijk goed op je CV
 • Je kunt – beetje in samenspraak met de hoofdredacteur (ikke) – experimenteren, de koers bepalen en invloed uitoefenen op een groot en goed bezocht platform
 • Je kunt er veel van leren lijkt mij – tenzij chef eindredactie zijn appeltje/eitje voor je is natuurlijk, in dat geval kun ons allemaal even een poepie laten ruiken
 • Je legt veel nieuwe contacten, zowel binnen als buiten het 42Bis Team.

Hoeveel tijd kost het?

Vooral de beginfase zal wat tijd kosten, maar we begrijpen dat het  vrijwilligerswerk is en verwachten dus niet dat je het allemaal binnen 1 week doet. Als de redactieformule eenmaal staat is het een kwestie van vinger aan de pols houden, af en toe meedenken etc., dat zal minder tijd in beslag nemen.

Daarbij kunnen we deze functie samen invullen. Heb je hulp nodig, dan zorgen we dat die er komt. U staat er niet alleen voor.

Hoeveel tijd het exact kost kan ik – kortom – niet zeggen, dat hangt ook een beetje van jou af. Maar we willen wel echt beweging op dit gebied dus je bent er wel een paar uurtjes per week aan kwijt.

Welke eigenschappen zoeken we?

 • Je hebt “iets” met tekst, maar kunt zowel naar de details als de grote lijn kijken.
 • Je snapt dat een groot team als dat van 42Bis met verschillende bloggers en verschillende eindredacteuren en dat allemaal vrijwillig – een andere aanpak nodig heeft dan de Viva :)
 • Je bent een man/vrouw van je woord: je houdt je aan de afspraken die je maakt.
 • Je bent communicatief vaardig, ook digitaal: als je je je nou niet aan die afspraken kan houden, dan communiceer je daar over.
 • Je hebt licht behaarde ballen (check even volgende keer dat je moet plassen): je zal mensen soms van feedback moeten voorzien en dat durf je ook gewoon.
 • Je bent creatief: in het vinden van oplossingen.
 • Je staat stevig in je schoenen en bent wel in voor een goede discussie: met mij :D Don’t worry, ik val mee, maar eindredactie is belangrijk en ik voel er een belang bij.

Interesse?

Laat het dan even per e-mail weten: redactie42@gmail.com – het is fijn als je daar een kort verhaaltje bij doet. Geen volledige sollicitatie, maar gewoon even kort hoe jij het ziet en waarom het je wel leuk lijkt en natuurlijk kort hoe je bij deze functie past. Ik zou zeggen: maak er wat moois van, ik ben gék op goede verhalen! 

Je kunt je hiervoor tot vrijdag 12 juli voor aanmelden, want dan ben ik jarig en dat is dus een mooie datum :)

0 Shares:
Dit artikel is 4.416 keer gelezen