Voor sommige bekende mensen en grote bedrijven is het mogelijk om op Facebook een geverifieerd profiel te krijgen. Ik zeg sommige, omdat de voorwaarden om een blauwe badge op Facebook te krijgen nogal vaag zijn.

Ben jij wie je claimt te zijn?

Facebook verifieert zowel profielen als pagina’s om je te helpen er zeker van te zijn dat deze accounts ook daadwerkelijk van de mensen zijn die ze claimen te zijn. Op het moment dat Facebook een account heeft geverifieerd krijgt het een blauwe badge die duidelijk zichtbaar is. Twitter doet dit al een aantal jaartjes.

Blauwe badge, grijze voorwaarden

Het is volledig random wie er in aanmerking komt voor een blauwe badge. Het is wel duidelijk dat je een heleboel likes moet hebben verzameld, maar alleen dat gegeven zegt nog niets. Het lijkt erop dat actuele roem de doorslag geeft. Waar The Beatles (34 miljoen likes) kunnen fluiten naar een geverifieerd account kijkt Michael Buble (5 miljoen likes) verbaasd naar de blauwe badge die sinds kort zijn Facebookpagina siert.

Schermafbeelding_060713_081915_AM

Wat voegt het toe?

Toegegeven, de Facebookpagina van The Beatles wordt voornamelijk door Ringo Starr misbruikt om zijn boek te promoten. Maar waarom verdienen deze kunstenaars geen geverifieerd account? Is het wel een kwestie van verdienen? Facebook gaat hier namelijk redelijk random aan het werk en geeft zichzelf het alleenrecht om accounts te verifiëren. Je kunt je hier niet zelf voor aanmelden. De waarde van een geverifieerd account is voor mij minimaal door de voorwaarden van Facebook.

Limp Bizkit vs Justin Bieber

Uit nieuwsgierigheid ging ik eens kijken hoe het zat met het account van Limp Bizkit. Het kan toch niet zo zijn dat zij het moeten afleggen van Justin Bieber? Gelukkig maar! In likes halen mijn helden het niet bij de tieneridool, maar ze hebben wel een blauwe badge te pakken!

Wat vind jij? Heeft deze verificatie waarde op deze manier? Geloof jij een account pas als er een blauwe badge bij staat of zijn andere zaken belangrijker?

0 Shares:
1 comment
  1. Ik moet zeggen dat ik dit altijd al een rare manier heb gevonden van facebook. Die at random acties heb ik ook vaker gezien met andere onderwerpen. Alsof ze maar iets doen…..erg jammer

Comments are closed.

Dit artikel is 4.960 keer gelezen