Ruim de helft van de mkb-ondernemers weet niet hoe ICT en telecom hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren. Met name complexe ICT- en telecomproducten worden weinig gebruikt bij het mkb. Dit blijkt uit de MKB ICT trend monitor van TNS NIPO in opdracht van Vodafone Nederland.

Impact van langdurige crisis

Vodafone heeft dit onderzoek laten uitvoeren om beter inzicht te krijgen in de impact van de langdurige economische crisis op het ICT- en telecomgebruik door het mkb. Uit het onderzoek blijkt dat 51% van het mkb onvoldoende op de hoogte is van wat ICT en telecom kunnen betekenen voor verdere verbetering van hun bedrijfsvoering.

Toename tablets en smartphones

Ook blijkt uit het onderzoek dat met name bedrijven in de retailsector achter blijven met het inzetten van tablets en laptops in hun bedrijfsvoering. En smartphones worden minder gebruikt bij de kleine bedrijven. Het aantal laptops en tablets bij bedrijven is de afgelopen maanden gegroeid, ten koste van het aantal pc’s. Ondernemers verwachten dat het gebruik van tablets en smartphones in 2013 verder zal toenemen.

Over het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd in maart en april van dit jaar onder 503 mkb-bedrijven. De resultaten zijn gewogen op branche en bedrijfsgrootte. Het volledige onderzoek kun je hier downloaden.

0 Shares:
Dit artikel is 2.781 keer gelezen