Ingress, een augmented reality MMOG waarin twee fracties strijden om exotische materie en op die manier de toekomst van de aarde willen beïnvloeden.
Op 42bis hebben we het Google alternate reality spel Ingress al een keer onder de aandacht gebracht. NianticLabs – dat onderdeel is van Google – heeft het spel Ingress ontwikkeld en heeft dit in november vorig jaar uitgebracht als een gesloten beta.

De Game

ingress_1 In het spel draait alles om de strijd tussen de Resistance en de Enlightened. Twee fracties op aarde die beide een ander beeld hebben van de betekenis van XM -exotische materie- die door aliens genaamd Shapers op aarde is gebracht. De Enlightened hopen door XM een hoger bewustzijn te bereiken voor de mensen, de Resistance ziet in XM een manier voor de Shapers om de mensheid te controleren en proberen dit te voorkomen.

In de strijd tussen de twee fracties is het de bedoeling zoveel mogelijk portals in te nemen en tussen deze portals velden te creëren. Deze velden zorgen dan voor een beïnvloeding van de mensen die binnen dat veld leven. Je bent als fractie lid dus steeds bezig met het veroveren van portals, het creëren van velden en/of het vernietigen van velden van de andere fractie. Op deze manier verzamel je ook punten (AP) waarmee je niveau – en ook de sterkte van je wapens – steeds verder stijgt.

Voor het spelen van de game moet je in het bezit zijn van een smartphone en/of tablet met GPS en internet. In de Ingress app zie je een kaart – die gebaseerd is op Google Maps – waarop jij en je directe omgeving worden weergegeven.

Ingress-screenshots

Sociale Interactie

Ingress is prima als individu te spelen maar kan bij het aanvallen van poorten met een hoger level een tijdrovende zaak worden. In mijn ogen is het samenspelen ook een stuk aantrekkelijker dan alleen, het is ook gelijk een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen in jouw omgeving. Ook bij het creëren van echt grote velden is samenwerking een must.

Het is mogelijk in contact te komen met mensen via de chat in de app maar het makkelijkste vind je mensen van je fractie door gebruik te maken van een community die op Google+ aanwezig is. Zo is er een Ingress Nederland community waar je spelers van beide fracties tegenkomt, vragen kan stellen over de game en eventueel je overwinningen met andere kan delen.

Via Google+ kan je ook deelnemen aan verschillende evenementen bedoeld voor alleen fracties maar ook aan de Nederlandse Cross-fraction Meeting die inmiddels voor de tweede keer wordt georganiseerd.

Beginnende Spelers

Als beginnende speler kan je op internet en in de Google Play Store genoeg informatie vinden om het spel zo goed mogelijk te spelen. Een van de meest complete hulpgidsen is de Ingress Field Guide waar je uiteenlopende tips, trucjes en adviezen kan vinden voor het spelen van Ingress. Via het Youtube Kanaal kan je de Ingress reports volgen die meer informatie geven over updates en evenementen.

Andere informatiebronnen zijn:
Officiele Ingress Support Pagina
Enlightened Nederland op Google+
Resistance Nederland op Google+

Download

De Ingress app is gratis te downloaden in de Google Play store, wel moet je nu nog een invite aanvragen aangezien het spel nog steeds een gesloten beta is. Je kan deze invite aanvragen via Igress.com of je kan via de Google+ pagina’s Ingress Nederland en Ingress kijken of iemand een invite voor je heeft.

Er is ook een port gemaakt van de game voor mensen met een iPhone, je kan meer informatie vinden over deze port op de site van de iPhone Club.

0 Shares:
Dit artikel is 4.586 keer gelezen