Draag jij op regelmatige basis een hoedje van zilverfolie? Dan is de nieuwste app van Bitdefender écht iets voor jou! Clueful checkt namelijk de apps die jij op je telefoon hebt geïnstalleerd.

Jouw app-Stasi

Clueful is jouw eigen kleine app-speurhond. De app kijkt welke apps, wat met jouw persoonlijke gegevens doen. En laten we eerlijk zijn, dat is best fijn, want lees jij ooit de toestemmingen die je een app geeft? Daarom brengt Clueful voor jou in kaart welke apps je gegevens doorsturen, je locatie opslaan, toegang hebben tot gevoelige informatie, opdringerige advertenties kunnen vertonen en ga zo maar door.

Clueful gaat nog een stapje verder; in hun online “Lab” analyseren ze wat apps ook echt doen en op basis hiervan krijgen de apps een privacy-score toegekend. Op basis van al jouw geïnstalleerde apps krijgt jouw telefoon een overall privacy rating en weet je of je met al je gratis apps je hele hebben en houden het internet opslingert.

Gelukkig kun je apps die ernstig over de schreef gaan gelijk vanuit Clueful deïnstalleren. En je kunt gelijk zien wat dat met je privacy rating doet.

Clueful 2 Clueful 1

Downloaden

Clueful is gratis en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 2.000 keer gelezen