Krijg jij ook zo de vliegende hik van bedrijven die onze wereld naar de kl#te helpen? Mooi, want nu is er Buycott. Daarmee kun je aangeven welke campagne je steunt en de Buycott App controleert of de spullen die je koopt daar niet strijdig mee zijn.

Activisme 2.0

Toen laatst de kledingfabrieken in Bangladesh instortten zat onze minister van ontwikkelingssamenwerking (en buitenlandse handel) bij Pauw en Witteman aan tafel. Het duo zat om het hardst te schreeuwen dat het toch voor “de normale consument” niet meer te doen was om alles wat ze kochten te controleren op maatschappelijk-duurzaam-ethisch-verantwoord-geitenwollen-sokkerigheid.

Met Buycott is dat nu wel mogelijk. Je kunt je dus niet meer verschuilen achter “ik wist het niet” (bij voorkeur op zijn Duits uitspreken). Je kunt in de app aangeven welke campagnes je steunt en als je dan een product scant geeft de app aan of deze met één van jouw campagnes conflicteert. Als dit zo is kun je ook gelijk vanuit de app een mail of tweet naar het hoofdkantoor van de schurk sturen. En als je echt van de aksie met een “K” bent is er ook een Google Maps kaartje waarmee je zo naar het hoofdkantoor kunt navigeren om daar een (naakte)  sit-in te houden.

Buycott kent al een flink aantal Nederlandse producten, maar als hij jouw product nog niet kent kun je hem gelijk toevoegen. Crowdsourcing FTW!

Download Buycott en laten we deze wereld een stukje mooier maken!

Screenshot_2013-06-09-16-36-24 Screenshot_2013-06-09-16-58-31

Screenshot_2013-06-09-17-00-36 Screenshot_2013-06-09-17-00-48

Screenshot_2013-06-09-16-31-52  Screenshot_2013-06-09-16-35-56

Downloaden

Buycott kost geen cent en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 2.842 keer gelezen