Mijn neefje kwam laatst logeren en hij wilde graag op mijn computer ‘surfen’. Ik dacht, zo daar kom ik goed mee weg, kan ik in alle rust mijn huishoudelijke taken doen. Zo gezegd zo gedaan, was opgehangen, bed opgemaakt, vervolgens loop ik naar beneden zie ik de kleine van 9 keihard lachen om een filmpje waarin iemand opgegeten wordt door een haai!! Dat gaat mij nu in ieder geval niet meer gebeuren.

Kidsbios

Kidsbios.nl is de plek waar kinderen veilig filmpjes van YouTube kunnen kijken. Elk filmpje op deze site is door een team gecontroleerd, zodat ouders met een gerust hart hun kinderen kunnen laten kijken naar de selectie van filmpjes.

Kidsbios is een initiatief van INNONET uit Veenendaal. INNONET is een webdesign en communicatiebedrijf dat zich richt op het maken van WordPress-sites en osCommerce-webshops. Het idee voor Kidsbios is ontstaan omdat ouders voor hun kinderen op zoek waren naar een veilige plek waar ze leuke YouTube filmpjes kunnen bekijken zonder op ‘nare’ verrassingen te stuiten.

Omdat ik als ik hoor over dit soort initiatieven altijd moet denken aan van die extreem beveiligde en betuttelende omgevingen waar kinderen alleen naar blije tekenfilmfiguren kunnen kijken nam ik dus maar de proef op de som met mijn neefje, en wat denk je….. die jongen heeft uren zitten lachen en gefascineerd zitten kijken naar allerlei stoere, leerzame en grappige filmpjes.

Goed initiatief en uniek in Nederland

Kidsbios is niet alleen een leuk en verantwoord initiatief, maar ook uniek in Nederland. Niemand is er, voor zover ik weet, in Nederland eerder opgekomen om gewoon een moderator te plaatsen tussen YouTube en de kinderen, om hen zo met een gerust hart te laten ‘surfen’. Dit terwijl we de vele berichten van de Oosterse ‘uitgeklede’ versie van YouTube allemaal wel voorbij hebben zien komen.

0 Shares:
Dit artikel is 3.741 keer gelezen