Er zijn dagen dat het online vreselijk saai is, maar er zijn ook dagen dat er van alles te beleven is. De afgelopen dagen heb ik me prima vermaakt kan ik je vertellen. Met twee epic fails die ik je niet wil onthouden.

Laten we starten met een fail die zijn oorsprong niet online vindt, maar op televisie. Waarschijnlijk ken je het red-het-restaurant-programma van Gordon Ramsey wel: Kitchen Nightmares. Gordon helpt een restaurant dat in de problemen zit, door te vloeken en te tieren over alle zaken die je zelf ook wel had kunnen verzinnen en aan het einde heeft iedereen z’n les geleerd. Heerlijk om naar te kijken op een regenachtige dag.

De aflevering die het internet nu al wekenlang bezighoudt verliep echter net iets anders.

Het verhaal

Amy’s pizzeria and Bakery is een restaurant dat al zes jaar in Arizona de mensen voedt. Niks mis mee zou je zeggen. Het restaurant kreeg zelfs meerdere keren goede reviews van lokale nieuwszenders. Maar in 2010 ging het mis. Een blogger – ene Joel Latondress – eet dan bij Amy’s en vindt dat geen prettige ervaring. Hij laat dat direct weten op de reviewsite Yelp. De eigenaren reageren als volgt:

“Do us a favor and keep your ugly face and your ugly opinions to yourself.” – bekijk de volledige reactie hier.

Niet heel slim en het verhaal wordt ook nog eens opgepikt door een lokaal nieuwsstation, waardoor het fail-feest compleet is.

Ramsey to the rescue

Zap dan even vooruit naar 2013. Amy’s bakery meldt zich aan voor het programma van Gordon Ramsey. Ze wilen laten zien dat de online wereld ongelijk heeft en claimen dat ál hun problemen komen door nare bloggers en oneerlijke reviewers en ze hopen dat het programma ze in staat zal stellen zich te revancheren.

Kijk hier de hele aflevering van Kitchen Nightmares

Volgens de makers van het programma is het de eerste keer in de geschiedenis van het programma dat Gordon halverwege besluit om het op te geven. Maar daarmee is de ellende nog niet voorbij voor deze zeer agressieve restauranthouders. Naar aanleiding van de uitzending is de Facebook-pagina van het echtpaar opeens zeer populair. De reacties van de twee maakt het absoluut niet  beter.

Een bloemlezing


1d 1c 1b 1a

 

Er is meer, maar ik wil je niet vervelen. Zoals je ziet is inmiddels Reddit zich ermee gaan bemoeien en ook op Yelp ontploft het een en ander. Na uren van caps lock en dreigementen, verklaren de twee eigenaren het volgende:

enhanced-buzz-16154-1368627326-11

Tsja…

En nu?

Amy’s bakery belooft hun kant van het verhaal te vertellen, maar of ze daar nog echt de kans voor krijgen is maar de vraag. De man van het stel loopt namelijk het risico het land uit te worden gezet omdat hij is vergeten te vermelden dat hij ooit vast heeft gezeten voor dealen en afpersing. De twee hebben geprobeerd om het restaurant te heropenen en claimden dat ze 1500 reserveringen hadden, maar maar heel weinig van hen kwamen opdagen. In de invite voor de heropening beloofden ze een deel van de opbrengsten te doneren aan een organisatie tegen cyberpesten… alweer tsja

Tonika Music

Zo hard op je plaat gaan als de twee hierboven is bijna niet mogelijk. Maar laten we dichter bij huis kijken waar deze week toch een kleine fail plaatsvond. Op Facebook was gisteren korte tijd deze vacature te lezen:

Screenshot geleend van Tom Baardmans
Screenshot geleend van Tom Baardmans

Een heerlijk wervende vacature waarin lichte discriminatie tot een kunst wordt verheven. En ja, zelfs de voorkeur voor een niet-roker is niet toegestaan. Dat er een tussenkopje “Inspirerende omgeving” staat maakt het geheel compleet. Ook hier zijn de reacties niet positief.

Screenshot_2013-05-22-22-42-12[1]

Screenshot_2013-05-22-22-42-41[1]

Inmiddels heeft Tonika de pagina verwijderd en vóórdat ik screenshots kon maken van hun reactie op de reacties (heb jij die wel, dan houd ik me zeker aanbevolen). Maar de korte samenvatting is: Tonika voelde zich duidelijk aangevallen, licht geïrriteerd en begreep niet waar alle ophef door kwam. Sterker nog, op hun FB-pagina laten ze vandaag nog even subtiel weten dat wij ons niet zo druk moeten maken. Hoewel hun bericht prima begint zijn de laatste twee zinnen dan weer een beetje jammer.

Update, de vacature en hele rits reacties samen kun je hier bekijken – Credits: @mrHaroldA en  Marketingfacts

slapen1

De vacature is verwijderd van Facebook, op de website is de vacature helemaal aangepast. Maar de reacties zijn nog niet gestopt. De mooiste wil ik je niet onthouden.

methilde

Tonika Music, dit is jullie kans!

Update 2:

Op televisie leggen ze het nog even uit. Met dank aan 42Bis-blogger Bouke Vlierhuis.

0 Shares:
6 comments
  1. Oh ja, leuk artikel!!! Grappig/zorgelijk dat sommige mensen de kracht van social media nog steeds onderschatten

  2. Bijzonder dat mensen denken dat als ze in kapitalen gaan schrijven, ze wel serieus worden genomen? #fail

Comments are closed.

Dit artikel is 11.715 keer gelezen