Het was even wachten, maar Flipboard 2.0 is er nu ook voor Android. Wat mij betreft een must voor op de tablet!

Wat het is

Voor wie de app Flipboard nog niet kent: Flipboard is een ‘social newsmagazine.’ Een tool waarmee je uit verschillende bronnen een digitaal magazine samenstelt. Door onderwerpen en bronnen te kiezen wordt het daarmee een persoonlijk magazine met de onderwerpen die jou interesseren. Voor de inhoud van het magazine kun je onder meer gebruik maken van Twitter, Facebook, Instagram, Google+ en YouTube.

Hoe ziet het eruit

Wanneer je een keuze uit bronnen en onderwerpen hebt gemaakt ziet het magazine er strak uit, vooral op een tablet vind ik het resultaat heel mooi: je zou er zo een abonnement op nemen. Toch is deze app echt gratis. Vooral de voorpagina ziet er mooi uit.

fliboard2

Nieuw in versie 2

Vanaf versie twee is het ook mogelijk om zelf een magazine te maken en dit te delen. Bij ieder artikel of foto staat rechts onderin een plusje waarmee je dit onderdeel kunt toevoegen aan jouw eigen magazine. Een naam geven en klaar is het magazine.  Deel het magazine en je kunt jezelf uitgever van een tijdschrift noemen: een kind kan de was doen.

Conclusie

Zeker na de update naar deze versie 2 vind ik het een onmisbare app voor op mobiel of tablet. Het scheelt ook veel tijd omdat je in korte tijd een overzicht van al jouw bronnen bij elkaar hebt en die bronnen dus niet apart hoeft af te gaan voor jouw informatie. Er zijn verschillende alternatieve apps op de markt. Bijvoorbeeld Google Currents of Pulse News. Die hebben echter minder Nederlandse bronnen dan Flipboard en zien er wat mij betreft ook niet zo mooi uit.

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 3.209 keer gelezen