Facebook heeft weer wat nieuws om de vriendschap te versterken: Trusted Contacts. Met behulp van je vrienden kun je beveiligingscodes opvragen als je om een of andere reden bent buitengesloten van je Facebookaccount.

Hoe werkt het?

Trusted Contacts zijn vertrouwde contacten, met andere woorden drie tot vijf  ‘vrienden’ die jij vertrouwt. Facebook geeft aan dat je deze vrienden buiten Facebook om moet kunnen bereiken. Logisch, want als je niet meer in je account kan, moet je ze wel kunnen bereiken. Ze kunnen het maar beter zeggen voor het geval iemand dat niet begrijpt.

Wie geef je de macht over zo’n beveiligingscode? De beste tip die ze geven: Kies mensen die je ook de reservesleutel van je huis zou toevertrouwen. Verder is het wel zo verstandig iemand te kiezen die jou ook daadwerkelijk kan helpen. Als je beste vriend(in) op wereldreis is, laat je die natuurlijk niet uit de jungle vertrekken om op zoek te gaan naar 3G of een internetcafé omdat hij/zij een mailtje van Facebook moet doorsturen… Dus, pick your friends wisely!

facebook-trusted-contacts

E-mail is trouwens niet de geadviseerde manier om de codes te ontvangen, zo geeft Facebook aan. Via e-mail kunnen mensen zich makkelijk voordoen als anderen en zou het dus iemand kunnen zijn die probeert in te breken in je account.

Ik kan er niet meer in, en nu?

Als je vervolgens niet meer in je account kunt, krijg je  “Trusted Contacts” als extra optie om opnieuw toegang te verkrijgen. Elke vriend die je hiervoor hebt opgegeven, kan een beveiligingscode opvragen met instructies hoe ze jou verder kunnen helpen. Zodra je drie codes hebt ontvangen, krijg je weer toegang tot je account. Het is dus beter om vijf vertrouwde contacten op te geven, zo heb je meer kans van slagen.

Niet helemaal nieuw

Facebook heeft deze nieuwe beveiligingsdienst eerst getest onder de naam Trusted Friends. Nu is het gepresenteerd als Trusted Contacts. De feature is ook verbeterd als het gaat om informatievoorziening. De vrienden die je opgeeft, worden beter geïnformeerd. Zij ontvangen een bericht van Facebook wanneer ze zijn opgegeven als Trusted Contact. Verder is de volledige informatie rond deze feature verbeterd om gebruikers beter te informeren over de werking.

Timing

Aangezien de cybercrime ons om de oren vliegt is dit wel een goed moment voor een lancering van nieuwe beveiligingsmogelijkheden. Heb jij deze nieuwe beveiliging al uitgeprobeerd? Laat het weten!

0 Shares:
Dit artikel is 2.905 keer gelezen