In de Google Play store staat sinds kort een nieuwe muziek app: Earbits Radio. Omdat ik én muziekliefhebber én nieuwsgierig ben heb ik deze app natuurlijk even bekeken.

Wat is het?

Earbits Radio is een gratis online muziekdienst. Net als bij andere muziekdiensten  streamen ze  de muziek. Earbits onderscheidt zich van andere muziekdiensten doordat er geen reclame te horen en te zien is. Ook willen ze de luisteraar nieuwe en onafhankelijke muziek laten ontdekken. Artiesten en labels kunnen hier hun muziek uploaden en promoten. Om meer op te vallen bij het publiek zijn er een aantal mogelijkheden die de artiesten kunnen aanwenden. Hiervoor betalen ze dan een klein bedrag aan Earbits en op deze manier kan Earbits blijven voortbestaan.

Je kunt muziek luisteren via de desktop applicatie of via mobiele apparaten van Android of Apple.

Hoe werkt het?

Simpel. Ga naar de Google Play store en download de app. Log vervolgens in (ik heb met Facebook ingelogd) en je kunt meteen muziek luisteren.

Het mooie van deze app is dat de muziek per genre is gerangschikt. De genres zijn weer verdeeld in subgenres, je kunt dus gemakkelijk de muziek vinden waar je voorkeur naar uit gaat. Klik een genre aan en er gaat een muziekwereld voor je open. Wanneer je een song afspeelt zie je een grote foto van de artiest, voorzien van naam, album en trackname.

Via het menu onderaan het scherm kun je voorwaarts naar een andere song gaan, en achterwaarts naar het vorige liedje. Aan de rechterkant vind je een knop om de song toe te voegen aan je favorieten. Als je met je vinger over het scherm naar links veegt komt er een ander scherm tevoorschijn. Hier vind je de bio en foto’s van de artiest en krijg je achtergrondinformatie.

Meer informatie vind je in de video.

com.earbits.android            earbits-radio

Groovies

Aan de rechterkant vind je ook een knop voor de zogeheten Groovies. Dat zijn een soort sociale online tegoed. Dit tegoed kun je verdienen door een song van een artiest te delen op Facebook of door je in te schrijven op een nieuwsbrief. Je promoot de artiest hiermee. Met deze valuta kun je dan weer gratis muziek luisteren. Voor wat hoort wat om het zo maar te zeggen.

groovies

Looks

 De app ziet er modern en strak uit. Er worden grote foto’s van de artiesten getoond en alles is zeer overzichtelijk. De knoppen zitten op de juiste plaats, kortom helemaal goed.

eb       bits   bitsear

Maar……

Er zijn ook een paar kleine minpuntjes. Zo kun je via de app geen artiesten op naam zoeken. Ik hoop dat dit in de toekomst wel kan. Via de desktop applicatie kan dit namelijk wel. Je kunt een song niet vooruitspoelen, en je kunt via de app geen artiesten liken op Facebook of volgen via Twitter. Dit kan allemaal wel via de desktop applicatie.

Voegt het wat toe?

Dat is voor iedereen verschillend. Voor mij in ieder geval wel en ik denk dat ik Earbits Radio vaak ga gebruiken. Dit is duidelijk een hele andere muziekdienst dan ik gewend ben.  Ik heb hier de afgelopen dagen de meest fantastische muziek gehoord. Muziek die ik via de ‘gewone’ kanalen niet eerder had gehoord. Ik vind het echt een verfrissend concept, en wat zeker meespeelt is de geluidskwaliteit; die is zeer goed. De missie van Earbits Radio is helder: onbekende artiesten een kans geven én daarbij geen vervelende advertenties tonen. Dit spreekt mij zeer aan. In deze video vertellen de oprichters van Earbits hun verhaal.

Eindstand

Afgezien van de minpuntjes vind ik Earbits Radio een hele goede app. Oja..de bekende en gevestigde artiesten vindt je niet zo snel op Earbits. Deze muziekdienst richt zich met name op onafhankelijke, kleine onbekende artiesten. Ideaal, want op deze manier kunnen zij hun muziek uploaden en krijgen zij een kans om hun muziek beschikbaar te maken voor een groot publiek.  Dus hou je van goede, onafhankelijke muziek dan is deze app echt iets voor jou!

 

Wat vind jij van Earbits Radio?

 

0 Shares:
Dit artikel is 3.532 keer gelezen