Je hebt vast al wel gehoord van de app Bang with friends. Met deze app kun je aangeven met welke van je Facebook-vrienden je best een beschuitje zou willen eten. Met die informatie gebeurt dan pas iets wanneer die vriend(in) ook heeft aangegeven trek te hebben in een beschuitje met jou en je ontvangt daar dan een notificatie van. Typisch een app waarbij privacy nogal van belang is zou je denken.

Maar volgens website The Daily Dot, kun je gewoon zien welke vrienden de app gebruiken.

Meteen nieuwsgierig? Je kunt op twee manieren erachter komen wie de app gebruikt. Zet eerst de taal naar Engels. (tandwieltjes, account wijzigen, taal > Engels (US)

1. Volg dan deze link en je ziet een lijstje van vrienden die de app gebruiken (twee van mijn vrienden blijken te willen Bang’en with friends…who knew)

2. Gebruik Facebook Graph Search met bijvoorbeeld deze zin “People who live in Rotterdam, Netherlands and who use Bang With Friends (OFFICIAL)” of “People who live in Amsterdam, Netherlands and who use Bang With Friends (OFFICIAL)” of “Women who live in Netherlands and who use Bang With Friends (OFFICIAL) ” of een andere zin die je leuk vindt.

bwf

Nogal slordig voor een NSFW-app. Volgens het bedrijf achter de app ligt het niet aan hen, maar aan Facebook. Bang with friends werd net voor de introductie van Graph Search geintroduceerd. Graph Search zorgde ervoor dat bij de installatie van nieuwe apps naar Facebook de privacy settings automagisch op “Openbaar” of “vrienden” stond als dat ook de privacy setting was voor alle apps. Vlak na de launch van Graph Search realiseerde de jongens van Bang with friends dit en veranderde de default setting van de app naar “Alleen ik”.

Wie na januari heeft aangegeven graag met friends te willen bang’en, hoeft zich dan ook geen zorgen te maken. Maar was je er vroeg bij en heb je je settings niet aangepast, dan kunnen jouw vrienden je zomaar tegenkomen en ontmaskeren.

Vlug, ren naar Facebook, pas het aan.

0 Shares:
Dit artikel is 9.146 keer gelezen