Google heeft tijdens hun I/O ontwikkelaars conferentie heel wat updates van hun apps aangekondigd en ook maar meteen uitgerold. De komende dagen lopen we een paar van de hoogtepunten langs. Vandaag Google Play Games.

Verbonden spelen

Google Play Games is niet iets waar jij zelf leuk mee kunt gaan spelen. Het is een dienst die ontwikkelaars in staat stelt allerlei nieuwe functionaliteit in hun spelletjes in te bouwen. En daar word jij wél weer blij van! De belangrijkste hiervan is cloud based data sync. Dit zorgt er voor dat jij je vorderingen in een spelletje kunt synchroniseren tussen verschillende toestellen én besturingssystemen. Je kunt nu dus niet alleen naadloos overschakelen van je Android telefoon naar je tablet, maar ook naar bijvoorbeeld je iPhone of iPad.

Play Games

Daarnaast bevat Google Play Games nog meer: je kunt nu ook je prestaties en ranglijsten op een uniforme manier delen met je vriendjes. Tenslotte zorgt Google Play Games ervoor dat je nu ook om-en-om  (turn based) en live tegen je vrienden kunt spelen.  Al deze nieuwe functionaliteit gaat veel spelletjes leuker, dynamischer en een stuk meer “social” maken.

Play Games 1 Play Games 2

Een lijst van spelletjes die nu al deze functionaliteiten ondersteunen vind je hier.

Downloaden

Google Play Games is onderdeel van de Google Play Store en hoef je dus niet apart te doewnloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 3.203 keer gelezen