Elke donderdag kun je 42Bis niet alleen lezen (dat kan natuurlijk elke dag) maar ook beluisteren op Wild FM HitRadio. We delen dan leuke apps en internetnieuwtjes met de luisteraars van de Ochtendshow met Anthony Timmers en Dyantha Brooks. Elke donderdag delen we hier met jou na de uitzending de besproken apps. Voor het geval je geen ochtendmens bent.

Deze week in de Ochtendshow:

30 APPril

30appril-logoGa je 30 april naar Amsterdam? Niet doen! Maar ben je eigenwijs en doe je het toch? Dan is deze app handig om op zak te hebben. Met de 30 appril app houdt de Nationale politie je op de hoogte van alles rondom de Amsterdamse party: waar is het druk, hoe staat het OV ervoor, waar moet ik niet zijn, waar moet ik wel wezen. Op die manier hoopt Amsterdam problemen te voorkomen op de laatste echte Koninginnedag.

Gratis

 

SO.HO

Facebook Home, want wie wil z´n telefoon nou niet veranderen in een extensie van Facebook? Nou ik. Maar als jij die behoefte wél hebt, maar niet de juiste telefoon (Facebook Home is voor een beperkt aantal toestellen beschikbaar), dan kun je SO.HO (social homescreen) uitproberen. Social home maakt van je telefoon niet alleen een Fb-foon, maar ook Twitter-foon.

Gratis

soho

Oranje cam

Deze hebben we niet in de uitzending besproken, maar 3 apps is scheepsrecht. De meeste Oranje- en Koninginnendag-apps zijn niet zo bijzonder of gewoon niet heel erg sexy. Deze ook niet eigenlijk. Met de Oranje cam krijg je toegang tot sjablonen van leden van het koningshuis waarmee je kiekjes kunt maken met jouw hoofd, op de nek van bijvoorbeeld WimLex. Niet héél spannend dus, maar iets wat we in het echte leven op Koninginnendag al even doen, maar dan met kartonnen versies van bekende figuren waar we ons hoofd in steken.

Ach, de app is gratis.

Gratis

oranjecam

Uitzending niet missen?

 

Wil je ons gewoon live in de uitzending horen? Stem dan elke donderdag rond 9:10 af op Wild FM Hitradio

 

0 Shares:
Dit artikel is 3.230 keer gelezen